Почетна » ТРЕБА ВАМ НОВИ ПАСОШ? Покушали смо да закажемо термин у 10 општина и ако путујете у овом периоду У ПРОБЛЕМУ СТЕ

ТРЕБА ВАМ НОВИ ПАСОШ? Покушали смо да закажемо термин у 10 општина и ако путујете у овом периоду У ПРОБЛЕМУ СТЕ

од admin
0 коментар

Да је паника завладала међу Београђанима сведоче полицијске управе које су опседнуте последњих недеља, али и сајт “еУправе” који свакодневно прима велики број захтева за заказивањем термина за вађење нових пасоша. Како бисмо видели какво је реално стање, преко ове платформе покушали смо да закажемо термин, а резултати нису нимало охрабрујући за све оне који ће на летовање кренути у мају и првој средини јула!

Први слободан термин за заказивање вађења личне карте и пасоша, на десет централних градских општина на којима је могућа ова услуга, је у општини Чукарица. У питању је 20. јун, али овог дана постоји само један пентаестоминутни термин за који можете да закажете вађење докумената, док је први следећи у овој општини тек 27. јула.

У општинама у којима шалтери раде од 12.00 до 15.30, први слободни термини су већински у јулу, док у појединим чији шалтери раде цео дан, вађење личне карте и пасоша можете да закажете и за крај јуна.

Преко портала “еУправа” није могуће заказати термине за вађење личне карте и пасоша у тзв. приградским општинама – Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, Сопоту, Барајеву, Сурчину и Гроцкој. Ипак, није тајна да су неке мале испоставе у овим општинама потенцијални спас јер је у њима најмања гужва и најкраће чекање.

Такође, грађанима су недељом на располагању шалтери Полицијске управе за град Београд у Љермонтовој 12, као и у згради СИВ 3 на Новом Београду (7.30 до 15.30).

ПО ОПШТИНАМА

Чукарица – 20. јун

Звездара – 26. јун

Палилула – 26. јун

Вождовац – 27. јун

Стари град – 1. јул

Раковица – 2. јул

Савски венац 2. јул

Земун – 3. јул

Врачар – 4. јул

Нови Београд – 15. јул

НАПОМЕНА: први слободни термин по општинама

ДО ДОКУМЕНАТА ШИРОМ ПРЕСТОНИЦЕ

Београђани могу да изваде нова документа, личну карту или пасош, на било којој од 17 градских општина, а не само на оној на којој имају пребивалиште.

Међутим, то не могу да ураде у суседству, на пример у Панчеву или Опову.

Ј. Остојић  Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар