Почетна » Увреда за Оливера Ивановића, његову породицу и сараднике

Увреда за Оливера Ивановића, његову породицу и сараднике

од admin
0 коментар

Заменик председника Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Ксенија Божовић изјавила је за Данас да СДП не прихвата одлуку СО Северна Митровића да име убијеног председника ове Иницијативе Оливера Ивановића добије Немањина улица у Бошњачкој махали.

Ову Одлуку средином недеље донели су одборници Српске листе на седници СО Северна Митровица, која је претходно одбацила предлоге СДП, иза којих је својим потписима стало 1.730 грађана, да Ивановић добије улицу или трг у центру града у коме је живео и у коме је убијен 16. јануара.

– Тражили смо да Сутјеска улица у којој је убијен или трг у центру града добију његово име. Одлука Српске листе да Оливер Ивановић добије улицу у Бошњачкој махали је испуњавање форме, увреда покојног Ивановића, његове породице и нас његових сарадника. СДП не прихвата ову одлуку, мада је немоћна да било шта учини, јер Српска листа има скупштинску већину. Оваквом одлуком, одборници Српске листе показали су да немају морала, људскости нити поштовања према покојницима и људима који другачије мисле, каже Божовић.

Она не очекује да се било шта може променити и у Министарству за администрацију и локалну самоуправу Владе Косова, које треба да потврди одлуку СО Северна Митровица, јер је на челу овог ресора министар из Српске листе, Иван Теодосијевић. Божовић напомиње да се у СДП надају да бар спомен плоча на месту на коме је Ивановић убијен неће бити „пренета у сметљиште у Бошњачкој махали, где му Српска листа дала улицу“.

– Предлажем Немањину улицу, јер ће се у њој налазити зграда наше општине, чија је изградња при крају, као и седиште Телекома, Управног округа и тако даље – образложио је Немања Бишевац, одборник Српске листе и представник студената Универзитета у Приштини са седиштем измештеним у Косовској Митровици, свој предлог да Ивановић добије улицу у Бошњачкој махали.

За овај предлог гласало је 13 одборника Српске листе, а одборници СДП су напустили седницу, док су албански одборници били уздржани или против. СО Северна Митровица је у неколико наврата избегла да се изјашњава о иницијативи СДП да Ивановић добије улицу или трг – једном и због свечане седнице Српске листа на којој је за потпредседника ове странке, између осталих, изабран и контраверзни бизнисмен Милан Радоичић, да би је почетком јула одбацила зато што „није у складу са Статутом општине“.

Част и хероји

„Како је поштован док је био жив, тако се опходе и данас када је ликвидиран и физички уклоњен из сфере политичког утицаја и деловања. Остало је име, али на њихову жалост јако име и оно и даље смета. Одбијена је иницијатива толиког броја грађана да се Оливеровим именом назове улица Сутјеска у којој је убијен, где се и данас, за дивно чудо, још увек налази и спомен плоча. Недуго, ето нове иницијативе, сада већ прихватљиве, али да се његовим именом назове улица Немањина у Бошњачкој махали. Одлука је донета и сигурно ће служити некоме на част. Породици Оливеровој неће, поручио Ивановићев брат, Мирослав Ивановић за портал коссев.инфо. Ивановићева удовица, Милена Поповић, која однедавно ради у Кабинету премијера Србије, изјавила је: „Улица у Косовској Митровици понела име Оливера Ивановића. Хероји живе!“

Ј. Тасић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар