Почетна » Врњачка Бања донела одлуку о јавном превозу о којој Београд може само да сања, путници изненађени

Врњачка Бања донела одлуку о јавном превозу о којој Београд може само да сања, путници изненађени

од Други Пишу
0 коментар

Јавни превоз на подручју Врњачке Бање бесплатан је за све становнике општине. Одлука је донета након што је локални ауто-превозник набавио пет нових аутобуса за градско – приградски саобраћај и обновио неколико линија.

Иако је одлука о бесплатном локалном превозу на снази већ другу седмицу многи путници из села у околини Врњачке Бање и студенти и даље су затечени чињеницом да не морају да плате аутобуску карту.

За бесплатне карте највише су заинтересовани родитељи средњошколаца, поготово из других средина, али и остале категорије становништва.

„Средњошколци који похађају школу на територији општине Врњачка Бања нису у обавези да купе месечне карте већ ће користити управо аутобусе Новог Аутопревоза и моћи да користе гратис, то јест без плаћања вожње до Врњачке Бање. Такође, ова мера важи и за све друге категорије људи“, објашњава Бобан Ђуровић, председник Општине Врњачка Бања.

Путници не плаћају карте само у аутобусима Новог Аутопревоза. Почетком године обновљен је возни парк са пет нових возила. Од тада овај превозник превезе и до 1.000 путника месечно. Пристигли су и захтеви за обнављање линија ка удаљеним селима на Гочу.

Некадашњи Аутопревоз и аутобуску станицу општина је откупила из стечаја предузећа и уложила око 120 милиона динара у оснивање новог локалног превозника. У плану је да се поврате и међуградске линије најпре за Краљево и Трстеник а потом и за Београд, Нови Сад и Ниш.

Милан Марковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар