Почетна » Завршен састанак пољовредника и чланова Владе: Министарство задужено да уради предлог изјаве о обрађивању земље

Завршен састанак пољовредника и чланова Владе: Министарство задужено да уради предлог изјаве о обрађивању земље

од Други Пишу
0 коментар

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима пољопривредника а на састанку је договорено да Министарство пољопривреде уради предлог изјаве о обрађивању земљишта, који ће сачекати формирање нове Владе Србије и бити спреман за даље процедуре, односно измене и допуне закона које су неопходне, саопштено је из Владе Србије.

Такође, власници парцела на којима пољопривредници обрађују земљиште, биће у обавези да потпишу уговор са пољопривредницима, како би се могућности злоупотреба свеле на минимум, наведено је у саопштењу.

На састанку је било речи о начину пријављивања парцела на платформи еАграр, поготово пријављивања оних земљишта за које се никада до сада нису добијале субвенције, с обзиром на то да је ова тема покренута на претходном састанку премијерке и пољопривредника крајем претходне године.

Током састанка, са представницима пољопривредних удружења пређени су детаљно сви кораци овог процеса, од пријаве за субвенцију, до саме исплате.

Брнабић је истакла да су и пољопривредници и држава на заједничком задатку, односно да у највећој могућој мери поједноставе систем пријаве за субвенције са једне стране, уз строгу контролу коришћења тих субвенција са друге стране.

Договорено је да ће се састанци у овом формату наставити и у наредном периоду.

Састанку је присуствовала и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Foto:TANJUG/ VLADA REPUBIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/

Тањуг/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар