Почетна » Због претеће рекламе у Башти под истрагом више трговачких ланаца

Због претеће рекламе у Башти под истрагом више трговачких ланаца

од admin
0 коментар

Баштенско тужилаштво и полиција покренули су истрагу против више трговинских ланаца због тога што су у дужем временском периоду у обраћању купцима користили претећу поруку: „Чекамо вас“.

Како је саопштено из баштенске полиције, индикативно је да је ова порука посебно интензивирана последњих дана, уочи почетка заказаних избора у АД СНС Гроцка.

„Под истрагом је више ланаца, и сви су користили суштински исту поруку `Чекамо вас` уз неколико варијација, као што су `Очекујемо вас`, `Навратите до нас` и `Дођите, знате где смо`“, наведено је у полицијском саопштењу.

Додаје се да су ове претеће поруке доказ растуће напреднефобије у друштву.

„Иако су директори трговинских ланаца на испитивању тврдили да то није упућено само АД СНС купцима, већ свима, јасно је да је то упућено управо напредњачкој популацији, јер та порука служи за њих. Напредњачке мањине се због тога осећају угрожено и не усуђују се да улазе у продавнице и супермаркете“, пише у саопштењу.

А АД СНС организације потврдиле су да се са оваквим порукама не осећају безбедно кад улазе у трговине. 

– То је директан позив на линч и гиљотину пресвучен у одело рекламе које слушамо стално преко радија и телевизије, а исте натписе читамо по новинама и на интернету. Сваки пут кад крочим у супермаркет ја дрхтим и осврћем се свуда око себе јер очекујем да ме ће ме неки очајан, декинтиран не- АД СНС-овац  млатнути по глави шунком или чајном кобасицом – рекла је Марија Савић, активиста напредњачког покрета  „За наш џеп.

Напредњачки активиста Стефановић Дилбер  каже да због поруке „Чекамо вас“ сваки пут са зебњом у срцу улази у продавницу.

– Не смем да се нормално обучем у версаћи одело ни кад идем у куповину. Па зар то није неправда? Ево наш газда, наш величанствени Чаробњак . је морао због овакве ситуације да отпутује у Италију. Позајмили смо му службени баштенски ауто. Какав је то живот кад стрепиш да ће те неко сачекати иза рафова и гађати смрзнутом рибом или врелим парадајзом? Не, то сам се зезнуо, мислио сам рећи купусом… – пита Стефановић Дилбер.

 

Ернесто де ла Серна

Можда ти се свиди

Оставите коментар