Почетна » Хиљаде Зајечараца протестовало против власти (фото, видео)

Хиљаде Зајечараца протестовало против власти (фото, видео)

од admin
0 коментар

Хиљаде људи протестовало је данас у Зајечару против локалне власти коју предводи председник Скупштине тог града Саша Мирковић из СНС-а. Организатори су проценили да се окупило преко 3.000 људи.

На протестном скупу „Браним Зајечар – мој град“ поред бившег градоначелника Зајечара Бошка Ничића, били су присутни и представници других политичких странака, ДС-а, ДСС-а, Нове странке и други.

Ово је само један од већ неколико одржаних протеста у Зајечару, којим грађани, како је навео Ничић, желе да „укажу на бахатост власти у Зајечару на чијем је челу СНС, а коју предводи естрадни менаџер, актуелни председник Скупштине града и републички посланик Саша Мирковић“.

zajecar_09032015_1_600

Протест је добио на масовности јер је првобитно био забрањен од полиције, која је ипак данас одобрила окупљање грађана. У последња два месеца опозиција је одржала пет протеста са захтевом да се распишу ванредни локални избори.

Две стране су размениле и кривичне пријаве. Управа Зајечара је поднела кривичну пријаву против Ничића оптужујући га да је у време свог мандата на челу града оштетио градски буџет за 92 милиона динара, јер је, како тврди садашња власт, привредницима опростио дуговања за „еколошку таксу“ уколико спонзоришу женски рукометни клуб који је играо у Лиги шампиона.

zajecar_09032015_3_600

С друге стране, Ничићеве присталице прикупљају потписе за подношење кривичних пријава Тужилаштву за организовани криминал против актуелне градске власти.

 

За последњих неколико година број незапослених у Зајечару се готово удвостручио, плате касне и у јавном сектору, а породиље туже град због неисплаћеног новца. Иако нова власт обећава да ће Зајечар ове године бити „велико градилиште“, ситуација је незавидна и због проблема у инфраструктури, насталих рушењем важног градског моста који спаја два насеља.

zajecar_09032015_4_600

Иако се туристичка сезона примиче, готово целом туристичком насељу у Гамзиградској бањи је обустављена испорука воде, а потрошачи одбијају да плате енормне таксе за прикључак на нову водоводну инфраструктуру која је саграђена из пројекта ЕУ.

zajecar_09032015_5_600

СНС: Дебакл Пајтића у Зајечару, на протесту 700 људи

СНС је оценила да је Бојан Пајтић, лидер Демократске странке, који је требало да буде главна атракција данашњег протеста, доживео дебакл у Зајечару.

„На протесту више странака и коалиција окупило се око 700 људи, од којих око 150 Зајечараца. Очигледно је да Бошко Ничић, иницијатор ових протеста не ужива никакво поверење међу својим Зајечарцима, па масовности данашњег протеста није помогао ни организовани долазак аутобуса из Војводине, са Косова, из Крагујевца и других делова Србије“, навео је СНС и додао да је Саша Мирковић, председник Скупштине Зајечара рекао да очекује да се у Зајечару окупи око 1.000 до 1.500 људи, али да „по свему судећи, број оних који су дошли данас неће преко цифру од 700-800 људи“.

zajecar_sns_09032015_600

 

(021.rs)

Можда ти се свиди

Оставите коментар