Почетна » УМРО НА СЦЕНИ Глумац Милорад Мандић Манда преминуо током представе

УМРО НА СЦЕНИ Глумац Милорад Мандић Манда преминуо током представе

од admin
0 коментар

Познати глумац Милорад Мандић Манда преминуо је јуче поподне на бини усред премијере дечије представе “Петар Пан” у УК “Вук Караџић”.

– Представа је почела нормално и све је било у реду првих 15 минута, а онда је на сцену изашао Манда у улози Капетана Куке само је ођедном пао на под. Ми смо мислили да је то све део представе, а онда су се у сали упалила светла и схватили смо да нешто није у реду – каже нам жена која је са децом била на премијери. Збуњена публика још није схватила шта се дешава када је супруга Милорада Мандића потрчала из публике на позорницу, а за њом и Слобода Мићаловић која је са ћерком гледала представу.

– Завеса се одмах спустила и нас су све замолили да изађемо из сале, а убрзо је стигла Хитна помоћ – препричавају догађај гледаоци који су били присутни. Хитна помоћ је интервенисала на лицу места и пружила прву помоћ славном глумцу. Међутим, реанимација није успела, па је глумац преминуо.

Глумац Милорад Мандић рођен је 3. маја 1961. на Душановцу, а одрастао је на Новом Београду, са мајком домаћицом и оцем који је био војно лице.

Електротехнички факултет напустио је после прве године, а Факултет драмских уметности одлучио је да упише пошто је упознао свет глуме кроз Драмско експериментални студио аматерског позоришта.

„Ношен том идејом ушао сам у ужи избор, и на моје одушевљење био сам примљен. И одмах затим избачен из куће, али су родитељи ипак прихватили моју одлуку,“ написао је Мандић у својој биографији на интернет презентацији позоришта „Бошко Буха“.

По сопственом признању, нема никог с ким није желео да ради, нити оних који нису хтели да раде са њим.

Као млад глумац играо је у серији “Вук Караџић” поред Микија Манојловића и Александра Берчека, а тада га је, како каже, редитељ те монументалне серије Ђорђе Кадијевић, научио да само онај ко чека може да се бави глумом.

Он је дочекао бројне улоге у филму, серији и позоришту, међу којима ће се памтити његови ликови и реплике у филмовима „Лепа села, лепо горе“, „Ивкова слава“, „Мртав ладан“, „Пљачка Трећег рајха“, „Точкови“, „Три палме за две битанге и рибицу“, „Браћа по матери“, те у серијама „Село гори, а баба се чешља“, „Равна гора“, „Јагодићи“, „Бољи живот“.

Водећи популарни шоу „С оне стране дуге“, током деведесетих година, постао је телевизијска икона за децу, коју је опчинио питањем „Да ли си се заљубишка?“, а на коју је требало одговорити са „тамба“ или „ламба“, односно да или не.

Глума је за Мандића била бескрајно трагање за правом мером којом ће градити лик који тумачи, а аплауз публике, коментар случајног пролазника доживљавао је као нешто што пуни батерије глумца.

„По мени је суштина да направиш нешто што ће да остане генерацијама. Не као узор или икона, него да буде идеја на којој ће се после градити. И као човек и као глумац морам да будем искрен и отворен, нема никаквих тајни, нема скривених намера. Бити лицемер у овом послу је катастрофа. Или га радиш или не радиш. Кад ме сретне неко ко је пре двадесет година пратио дечју емисију коју сам радио, прво ме забрине колико сам матор, а онда ме врати у то време кад сам био млад, и буде ми драго. Видим да је и он запамтио нешто, јер сам несебично делио своја искуства са свима,“ написао је Мандић о себи.

„Волео бих да једног дана, кад све дође на своје, да у неком миру и тишини могу да читам све оно што нисам стигао да прочитам, а занимало ме је, да слушам музику коју сам престао да слушам осим док возим ауто. Већ четврту годину снимам на селу, а немам појма о земљорадњи. Само желим да седим негде и да се не бавим ни са чим, да се дружим и попричам с неким, гледам у реку и дишем ваздух. То би ме препородило“, пожелео Манда током снимања серије „Село гори, а баба се чешља“.

 

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар