Почетна » СВИМА ЈЕ СМЕШНО ОСИМ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ: Лажни Норвежанин намагарчио пола Београда

СВИМА ЈЕ СМЕШНО ОСИМ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ: Лажни Норвежанин намагарчио пола Београда

од admin
0 коментар

Необична, скоро филмска прича са осмехом се препричава међу запосленима у градском јавном предузећу „Ада Циганлија“, а тема је бивши комерцијални и финансијски директор овог предузећа необичног имена – Кристијан Стенберг.

Стенберг је прошле године доведен на ову позицију у предузећу, а запосленима се представио као експерт из Норвешке. Запослени су сами открили да са новим директором „ствари нису начисто“.

 

 

– Одмах смо видели да нешто није у реду, на свако питање одговарао је са: “Ма, може”. Стенберг је био директор пет месеци, док нису испливале, сумњиве фактуре. Тек тада је Стенбергово “чудно понашање” почело да надзире и руководство „Аде“.

 

Сазнали су да је Стенберг својевремено променио име и да је његово право порекло из Мркоњић Града, где је иначе рођен, а да му је право име Јасмин Бухић.

 

Уследила је паника, разматрало се да се позове и полиција, али су се Стенбергу само захвалили на сарадњи како би избегли аферу.

Како је објављено на званичном сајту Београда, у одељку Беоинфо вести, Кристијан Стенберг именован је за председника Надзорног одбора ЈКП „Београд-пут“ 28. маја 2014. године.

Лажни Норвежанин био запослен у четири јавне институције

Кристијан Стенберг је радио у Градској управа за цене, у Сава центру, а потом као Председник Надзорног одбора ЈКП „Београд пут“ и финансијски и комерцијални директор ЈП „Ада Циганлија“.

Скупштина града поставила га је за председника Надзорног одбора ЈКП “Београд пут” 28. маја 2014. У овом предузећу кажу да је именован за председника Надзорног одбора од стране оснивача. Разрешен је 30. 11. 2015. због подношења оставке.

У Градској управи нису желели да објашњавају ангажовање Стенберга.

(ЕПК/Блиц)

Можда ти се свиди

Оставите коментар