Почетна » ГНЕВНА НА ГАК „НАРОДНИ ФРОНТ“: Породиља сатима лежала у ходнику

ГНЕВНА НА ГАК „НАРОДНИ ФРОНТ“: Породиља сатима лежала у ходнику

од admin
0 коментар

Млада мајка се пожалила на третман у ГАК „Народни фронт“. У породилишту кажу да су сви кревети били заузети

МЛАДА мајка је у четвртак по подне на „Твитеру“ објавила да седам сати од порођаја није смештена у болничку собу ГАК „Народни фронт“. Она је поставила и фотографију ходника ове здравствене установе, али је у међувремену уклонила уз одређени коментар.

– ГАК „Народни фронт“. Породила се пре седам сати. Лежим на ходнику, немају места. Нема ни ручка. Србија брале! – написала је под псеудонимом.

Из болнице кажу да је протокол испоштован, али да је конкретан случај настао због пребукираности породилишта! Поводом ових оптужби, из ГАК „Народни фронт“ наводе да ситуације када мајке треба да чекају дуже од протоколарна два и по, до три сата после порођаја, нису честе. Ипак, већ неко време капацитети су превазиђени.

– Ниједну породиљу која код нас дође не враћамо – кажу из „Народног фронта“. – Оне се због крварења, или неких других реакција после порођаја, не пребацују у собу, већ се покривене и утопљене смештају близу сале.

Из болнице истичу да се услед пребукираности дешава да жена сачека да се упразни прво слободно место. Ипак, према речима надлежних, то се најчешће догоди кроз неколико сати, а случај гневне породиље је преседан.

ДОНЕЛИ НА СВЕТ 7.200 БЕБА У 2016.

У „НАРОДНОМ фронту“ лежи много жена из унутрашњости, са проблематичном трудноћом. Такође, имајући у виду да је овде проценат успешности вантелесне оплодње већи од 50 одсто, жене бирају ГАК „Народни форонт“ да би биле под константним надзором акушера. Само током прошле године мајке су овде на свет донеле 7.200 беба, а капацитет болнице је 5.500 порођаја.

Г. Н.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар