Почетна » Вулин и Мали чистили снег са корисницима социјалне помоћи

Вулин и Мали чистили снег са корисницима социјалне помоћи

од admin
0 коментар

Током ноћи у Београду је пало седам сантиметара снега, а улице првог приортета су очишћење и градски превоз функционише без проблема, изјавио је данас градоначелник Београда Синиша Мали.

Он се јутрос, са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином, придружио корисницима социјалне помоћи Градског центра за социјални рад, који су се ангажовали на чишћењу снега код Вуковог споменика.

Према речима градоначелника, нема скраћених линија градског превоза, као ни већих кварова на водоводној мрежи, а Београдске електране греју 24 сата.

План надлежних је, додао је, да данас потпуно очисте улице другог приоритета, јер се падавине не очекују.

Мали се захвалио свим радницима јавно-комуналних предузећа, који су, како је рекао, три ноћи и два дана радили на чишћењу снега у Београду.

– Данас су нам се придружили корисници социјалне помоћи Градског центра за социјални рад и ово је сјајна прилика да се они радно ангажују како би нам град што пре био чистији од снега – рекао је Мали.

Он је поручио да је Град спреман за најављену ледену кишу, и додао да је већ посута одређена количина натријум-хлорида и калцијум-хлорида.

Čišćenje snega sa korisnicima socijalne pomoći

Он је позвао грађане да буду опрезни, али и да чисте испред кућа и продавница, наводећи да инспекције још данас неће кажњавати, али већ од сутра хоће.

– Наставићемо да се боримо свим расположивим капацитетима, сваки дан када снег буде падао – додао је Мали.

Министар Вулин је рекао да према подацима из новембра 123.525 радно способних прима новчану социјалну помоћ и да је данашња акција начин да покажу да социјална помоћ није занимаље већ „несрецно животно стање које се може и мора променити, првенствено радом“.

Он је додао да је још прошле године потписан споразум о ангажовању тих људи, који желе да раде и способни су за рад.

– Ово је прилика и добар начин да се одуже друштву и покажу колико им је стало да радом промене свој положај – рекао је Вулин.

Он је објаснио да јавно-комунална предузећа увек имају отворене конкурсе, на којима корисници социјалне помоћи имају приоритет и додао да су сви који су се данас ангазовали добили осигурање и топли оброк.

– Београд је наша заједничка кућа и свако од нас има обавезу, а и част и привилегију да помогне са пола сата, сат времена свог живота и свог радног ангажовања да би град боље, брже и успешније савлађивао овакве елементарне непогоде – рекао је Вулин.

Упитан да ли је данашња акција и политичка промоције, Вулин је рекао да би волео када би све политичке странке са свим члановима, или макар само њихови функционери, урадиле нешто слично.

– Нека свако уради овакву политичку промоцију, ја сам сигуран да ће грађани бити задовољни да их виде на делу – рекао је Вулин.

Божа Миленковић из Падинске скеле, један је од корисника помоћи, који се добровољно пријавио за чишћење снега, јер је желео да помогне да град буде чист, пре свега због старијих суграђана.

Са болесном супругом и ћерком од десет година, живи од око 13.000 динара, након што је изгубио посао и избегао са Косова, ипак истиче да „је патриота, и да се зато пријавио да помогне“.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар