Почетна » БОРИО СЕ ПРОТИВ НАТО, А САД ЊЕМУ ТРЕБА ПОМОЋ: Командант „диже“ батаљон да скући војника

БОРИО СЕ ПРОТИВ НАТО, А САД ЊЕМУ ТРЕБА ПОМОЋ: Командант „диже“ батаљон да скући војника

од admin
0 коментар

Хуманитарна акција да се помогне оболелом Дејану Марковићу, који је током НАТО бомбардовања био борац на КиМ. Рајко Балтић: Дејанов син Лука постаће стипендиста Рвачког клуба Партизан и добити књиге за школу

У трошни дом оболелог војника Дејана Марковића већ у уторак би требало да дођу делегација Месне заједнице Гроцка и председник општине Вождовац како би видели у каквом је стању кућа у Гробљанској 24 у Врчину, у којој живи са мајком Надом и сином Луком. Марковићев јединац ће до 3. септембра добити потребне књиге за Грађевинску школу, а кренуће и на први тренинг у Рвачки клуб Партизан. Врло брзо, њихове животне муке биће колико толико саниране – после посете свом болесном војнику овако за наш лист „рапортира“ пуковник Рајко Балтић.

Некадашњи командант 55. батаљона Војне полиције, пошто је у „Новостима“ од петка прочитао текст о судбини свог бившег војника и јунака са Космета у време НАТО бомбардовања, био је први који је позвао нашу редакцију и затражио контакт Дејана Марковића. Емотивни сусрет ратних ветерана, команданта и војника догодио се у недељу у Врчину. Дан раније, легендарни пуковник који сада командује Рвачким клубом Партизан, „дигао“ је свој некадашњи 55. батаљон војне полиције на ноге затраживши од биших војника да се опет мобилишу и помогну другу.

– Дејан је био и остао наш јунак, али стварно нисам знао за његову судбину – причао нам је Балтић на путу за Врчин, распитујући се да ли је баш тако као што пишу новине… Потресло га је што Марковић бије љуту битку са опасним карциномом и што у кући без купатила једва саставља крај с крајем.

Када смо стигли, и пошто су се Балтић и мајор Драгиша Јефтић изљубили са Дејаном који болује од „нонхочкина“ причало се само како да се акција убрза.

– Мали Лука сигурно добија књиге у први понедељак септембра и креће код мене на тренинге – говорио је на растанку пуковник Рајко Дејану и његовој мајци Нади. – Биће стипендиста Партизана. А у кућу ћу вам довести људе из МЗ Гроцка и председника општине Вождовац да са својим инжењерима виде шта са кућом. Мени се чини да овде не може да се живи.

Кућа у којој живе Марковићи

КОНТАКТ И ПРЕКО „НОВОСТИ“

ПОСЛЕ Марковићеве животне приче објављене на страницама наших новина, јавило се десетине хуманих људи нудећи помоћ за бившег војника са КиМ који је оболео од нонхочкинове болести. Он живи у Врчину, у Гробљанској 24. Кућа нема купатило ни тоалет и само што се није срушила. Дејан ће ових дана отворити жиро рачун, како каже, чим буде могао да изађе из куће будући да га „ломи“ хемотерапија. Дотле људи који желе да му помогну могу да оставе свој контакт Фонду хуманости „Вечерњих новости“ на адреси redakcija@novosti.rs.

Д. ВУЈИЧИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар