Почетна » КРИЈЕ ЛИ СЕ ИЗВЕШТАЈ?! Горело је у Винчи, али не комјутерска опрема?

КРИЈЕ ЛИ СЕ ИЗВЕШТАЈ?! Горело је у Винчи, али не комјутерска опрема?

од admin
0 коментар

У Институту за нуклеарне науке у Винчи у петак 5. aвгуста 2016. је избио пожар, који је убрзо угашен, а повређених није било, као ни опасности по околину, речено је Тањугу у МУП-у.

и Бироу МУП-а за сарадњу са медијима је саопштено да је пожар избио око 13: 20 часова, а горела је лабораторија рачунарске опреме.

„Пожар је локализован и угашен, нема повређених, ни опасности од ширења, нити по здравље људи“, рекли су у петак у Бироу МУП-а за сарадњу са медијима.

Реч је, додали су, о мањем пожару, а на лице места послато је више ватрогасних возила и ватрогасаца, превентивно, пре свега због намене објекта.

Међутим, према незваничним информацијама (јер је из МУП-а саопштено другачије), у Нуклеарним објектима Србије није горела рачунарска опрема.

-Горлео јесте у Винчи, али нешто много горе. На срећу нису изгорели контејнери са опасним материјама када се запалио фрижидер у којем су били, иначе би свашта било. Толико вам могу рећи, каже извор Жиг Инфа.

Иначе, ово није први пут да се инциденти дешавају у НОС-у. Одавнина се у медијима поставља питање да ли су житељи Београда(и житељи неколиких насеља низ Дунав) избегли нуклеарни удес, а да то нису ни знали? А разлог за то итекако постоји јер саопштења која стижу из оваквих установа су углавном штура и недају одговоре на сва питања.

Изливао се отпад, дешавали су се разни пожари и слично. Као што је уобичајено у сличним приликама, на видело су испливале бројне организационе слабости које сежу готово четири деценије у прошлост. Усвојени су закључци за које никоме није на памет пало да буду обелодањени.

Јавност је, дакле, готово увек остајала ускраћена за одговоре.

Ициденти у Винчи се дешавају, а изгледа се никако не решавају.  Шта би се догодило да је, којим случајем, начињена грешка с кудикамо озбиљнијим последицама? То је питање које би што пре требало решити.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар