Почетна » Из буџета ГО Гроцка покривају милионске одштете појединаца

Из буџета ГО Гроцка покривају милионске одштете појединаца

Буни се само један Већник

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Недавно је ЈП „За развој ГО Гроцка одобрено да новцем свих грађана покрију судске трошкове који су настали због тога што су на незаконит начин отпустили једног „политички неподобног“ радника. 

Наиме, на 53. седници Већа ГО Гроцка, директор ЈП“ За развој ГО Гроцка“, Борко Бали појаснио је да је један њихов радник, који је добио отказ пре две године, отишао на суд.

„Немамо право на жалбу и суд му је доделио накнаду у износу од тих 3,5 милиона динара на име трошкова које је изгубио док није радио. Право на жалбу нисмо имали и зато смо морали да припремимо новац за плаћање, рекао је, између осталога, Борко Бали на тој седници Већа ГО Гроцка.

Једини који је затражио додатно објашњење, односно онај који се упитао зашто су средства увећана за судски спор у износу од 3,5 милина динара био је Већник Спасоје Живановић из Бегаљице.

Међутим, за одлуку да се овом грочанском предузећу додели новац свих грађана, како би се плаћали чисто политички хирови једног директора, гласали су сви Већници једногласно.

Иначе, према сазнањима Жиг инфа, ово је само први случај добијеног спора против овог јавног предузећа. Очекује се да ће таквих случајева бити више, како за ово, тако и за остала јавна предузећа у Гроцкој. Оваквих случајева, нажалост, у Гроцкој је доста. Доласком на власт напредњака, од 2012., па до данас, доста радника је отпуштено само из разлога што су били политички неподобни, односно нису били чланови СНС-а. Ова декада остаће упамћена и по пребегу тоталних супротности у исти табор. Тако су напредњаци у Гроцкој, заправо, попуњени члановима из редова демократа , г 17 плуса и других опција. Они који су се на време учланили у СНС, сачували су своје радне позиције, па и напредовали у каријери. Други су добили отказе, те су правду морали да потраже на суду.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар