Почетна » У Гроцкој напредњаци не крију да управљају појединим порталима

У Гроцкој напредњаци не крију да управљају појединим порталима

од admin
0 коментар
trifantastiko

Неретко се дешавало и да представници власти у Гроцкој у своје канцеларије примају особе које су, правно гледано, не постојеће. Тако је бивши председник Гроцке, Драгољуб Симоновић или неки његов заменик примао председника самопроглашеног удружења, или пак, као што је у овом случају реч, представника медија који не постоји. Тако је пре нешто мање од четири године наведено, да је на предлог „Гроцка инфо“ портала покренута иницијатива о изградњи скулптуре „Грочанка“.

Тадашњи председник ГО Гроцка, лично је разговарао, како је саопштено тада из Инфо службе ГО Гроцка са главним и одговорним уредником тог портала. Међутим, тај портал уопште није регистрован ни по којој основи, те смо се због тога  обратили тадашњем председнику ГО Гроцка, Драгољубу Симоновићу да нам достави више информација о Гроцка инфо порталу, као и о главном одговорном уреднику, са којим је „недавно“ разговарао. Поставили смо и питање да ли је Мирољуб Радојевић, који је тада представљен као главни и одговорни уредник Гроцка инфо портала, уједно запослен и у неком од јавних предузећа. За готово сва питања смо ускраћени, јер из Управе ГО Гроцка је само штуро одговорено да је Гроцка инфо портал у приватном власништву и да они не могу доставити те информације. Где ради дотични главни и одговорни уредник и са којим правним лицем се председник Симоновић сусрео, није речено.  

На Гроцка инфо порталу врло често су били напади на редакцију Жиг инфа. Увек су се представљали као објективни портал Гроцке, међутим извештавање са измишљеним текстовима првенствено против чланова редакције Жиг инфа је отворило сумњу да је овај портал у власништву СНС-а.

 Међутим сумње су прерасле у чињенице јер је након последњих избора, Гроцка инфо портал  признао да је подржао Српску напредну странку на изборима.

 

 

Куповина Гроцка инфо портала и биографија „главног и одговорног уредника“

Радојевић је пред  локалне изборе 2012. године био члан СПО-а. У том времену био је борбен за Краља и отаџбину. Након што СПО те године није хтео у коалицију са напредњацима, почиње да подржава листу ДСС-а, која је након избора формира власт са СНС-ом у Гроцкој. Никада се јавно није изјаснио, након СПО-а, којој политичкој партији припада али је увек виђен  уз локалне грочанске напредњаке.

Када је ова коалиција дошла на власт у Гроцкој, Радојевић добија запослење у ЈП“ Водовод и канализација“ Гроцка на позицији „Веб администратор и ПР“ са платом од 40 000 динара. На једном од суђења радника водовода против матичне фирме, изјављено је да је он завршио само основну школу. Неку другу диплому никада није показао и његово образовање се не зна. Када је добијао посао у водоводу, према речима сведока, директор ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка наводио је да је он добио посао тако што је он-директор видео да он зна да ради на рачунару.

Након уласка у блокаду овог предузећа, он добија ново радно место- у општини Гроцка. На којој је позицији  радио званично се није знало. Неки су тврдили  да је био саветник председника општине Гроцка и да је  радио на промовисању имиџа, како Гроцке, тако и председника. А председник у том тренутку је Стефан Дилберовић. Радојевића и Дилберовића у том периоду многи памте као нераздвојне. Убрзо добија и запослење у „Еко Гроцка“ и постаје нераздвојни пријатељ Драгољуба Симоновића и лични пратиоц са фотоапаратом који је био задужен да услика и промовише сваки Симоновићев корак. Радојевић са Симоновићем је учествовао  у изградњи „Грочанке“, скулптуре у Гроцкој. Симоновић је био изузетно захвалан Радојевићу на промоцији коју му је чинио.

Мирољуб Радојевић познатији је као Трале међу локалцима у Гроцкој. Од „Тралетових радова“, потребно је знати, да је средином октобра 2013.године у телефонском разговору главном уреднику грочанског медија изрекао серију највулгарнијих псовки, увреда и претњи, чак и не наводећи конкретан текст или било какав разлог за овај брутални вербални напад на новинара. Након тих претњи, водио је и кампању по друштвеним мрежама против појединих новинара. Био је најгласнији у тапшању као подршка Драгољубу Симоновићу, када је новинару Жиг инфа запаљена кућа.

 

Почетком фебруара 2014.године двојица представника власти општине Гроцка су купила информативни портал Гроцка Инфо. Особе задужене за куповину су били Стефан Дилберовић, тада заменик председника Скупштине ГО Гроцка и  Мирољуб Радојевић-Трале уз подршку Миленка Буквића. Радојевић од тада користи тај портал представљајући се као главни и одговорни уредник преко кога извлачи новац од актуелне власти у Гроцкој, а подршку у томе му дају Стефан Дилберовић и Миленко Буквић. Иначе, Дилберовић и Буквић су због изузетног односа са Радојевићем, утицали на врх странке како би се он (Мирољуб Радојевић Трале) нашао на листи за одборнике СНС-а.

 

 trifantastiko

Миленко Буквић                                                         Мирољуб Радојевић- Трале                                              Стефан Дилберовић

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар