Почетна » На адреси овог грочанског одборника пријављено 37 гласача, у кући у којој живи њих двоје

На адреси овог грочанског одборника пријављено 37 гласача, у кући у којој живи њих двоје

Где су грочански Ковинци?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Када је у јавности процурела информација о „грочанским Ковинцима“, односно да је за изборе одржане 17. децембра 2023. године у Гроцкој пријављено више хиљада лица са подручја Ковина, како би донели гласове владајућој странци, овај одборник СНС-а био је видно узнемирен.

Откривамо шему грочанских „Ковинаца и Паланчана“ и одакле они у бирачком списку

Његови познаници говорили су да је узнемирен јер је и он (одборник) схватио да нешто није у реду са изборним резултатом, те има „грижу савести“. Међутим, када се дошло до, каквог – таквог, отварања бирачког списка, могла се наслутити „забринутост“ тог локалног одборника.

Дошао је на власт те 2012. године. Прешао је из СПО-а у тадашњи ДСС, да би када, се ДСС избацио из власти, учланио у СНС. Већ у том периоду, добио је посао у водоводу Гроцка јер је, према речима тадашњег директора, „познавао рад на рачунару“.  Дошао је на позицију за коју није била потребна стручна спрема, јер се о истој ништа није ни знало. Убрзо са бившим председником Гроцке, откупљује један локални портал, који је служио као пропагандна машинерија СНС-а са посебним „освртајем“ на рад локалних независних медија и нoвинара.

Због „лепог понашања“ према новинарима, врло брзо је унапређен и био је верни пратиоц и извештач бившег председника Гроцке, који је по други пут осуђен на пет година затвора због „подстрекивања за паљење куће новинара портала Жиг инфо“.

Драгољуб Симоновић је убрзо након паљења куће колеги Милану Јовановићу ухапшен, али се његова „десна рука“, одборник о којем причамо, нашао и на новој листи СНС-а за локалне изборе, и даље радећи свој посао односно нападајући новинаре.

Графити против одборника СНС-а у Гроцкој наишли на подршку, оптужен Жиг инфо

У питању је Мирољуб Радојевић, у Гроцкој познат под надимком Трале.

Те 2020. године, када је „усвојена“ листа одборника СНС-а Гроцка, под редним бројем 21. нашао се Мирољуб Радојевић, веб администратор. Према подацима са те листе, „место пребивалишта“  Радојевића јесте Гроцка, Вучка Милићевића 119.

Комшије Радојевића кажу да он живи на тој адреси у породичној кући са својом мајком.

Међутим, према бирачком списку од 17. децембра 2023. године на истој адреси која је Радојевићу уписана и на локалној листи за одборнике, пријављено је чак 37 гласача!

Подсетимо, невладина организација ЦРТА која се бави посматрањем изборног процеса документовала је низ организованих превара на изборним местима широм Србије. Највећи део своди се на манипулације бирачким списковима на којима се нашло на хиљаде фантомских бирача из Републике Српске, Хрватске и Косова, или из општина где није било избора, а који су се пријављивали на адресама где не станују.

Власт у Србији одбија све оптужбе, а председник Вучић, одговарајући на критике из међународних институција, изјавио је да су децембарски избори “били најпоштенији у историји Србије”.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар