Почетна » У ГРОЦКОЈ МОЖЕ СВАШТА „Ђубретари“ га туже а ђубре не односе!

У ГРОЦКОЈ МОЖЕ СВАШТА „Ђубретари“ га туже а ђубре не односе!

од admin
0 коментар

МИЛАН Јовановић из Врчина мораће да плати рачуне за одношење смећа у периоду од новембра 2009. до септембра 2010. године, када комуналци нису ни залазили у део Гробљанске улице где живи на броју 21!

Јовановића је тужило предузеће ЈКСП „Гроцка“, у два наврата донета је пресуда у његову корист, међутим, Виши суд у Београду их је поништио.

– Није ми јасно зашто је Виши суд тако поступио – разочаран је Јовановић. – Поднео сам молбу да ме прими председник те установе, али, кажу, обавестиће ме писмено.

Јовановић је скоро шест година чекао да се суђење заврши. Његова мора почела је 2011, када га је ЈКСП „Гроцка“ тужило због неплаћених рачуна за одношење отпада.

– Имам и потврду овог предузећа у којој признају да ми у том периоду за који су ме тужили нису одвозили ђубре – каже Јовановић.

Наш саговорник тврди да иза њега стоје и комшије:

– Из мог дела улице, свих осам домаћина потписало је петицију те 2010. којом је тражило од тадашњег директора Дејана Радосављевића да или пошаље камионе у наш крај или да престане да шаље рачуне.

И поред поменуте потврде и суседа које је суду предложио за сведоке, Јовановић је проглашен кривим.

– Од своје пензије прво одвојим за рачуне, па колико ми остане – прича Јовановић. – До сада сам на ово суђење потрошио десетине хиљада динара, иако су ме тужили због неплаћених рачуна у износу од 5.000. Правда за мене нема цену.

ОТПАД БАЦАЛИ У ЊИВЕ

ДОК ЈКСП „Гроцка“ није 29. децембра 2010. почело да односи смеће из Гробљанске улице, станари су њиме „ђубрили“ њиве.

– Свако је одвајао део дворишта где смо остављали кућни отпад – објашњава Јовановић. – Онда, на јесен, они који имају тракторе одвезу то смеће на њиве, па га заору, и оно се током зиме распадне у земљи.

УСКА УЛИЦА

ОБАВЕШТАВАМО вас да од 29. 12. 2010. измирујемо све обавезе у вези са изношењем смећа у Гробљанској улици у Врчину – наводи се у потврди ЈКСП „Гроцка“. – Нисмо могли да вршимо услуге пре наведеног дана због немогућности уласка у поменуту улицу због великих радних возила.

Иначе, ЈКСП „Гроцка“ је наследило предузеће ЈКП „Гроцка“ које је – угашено.

 

ТРОШКОВИ ПАРНИЦЕ „ТЕШКИ“ 27.000

ЈОВАНОВИЋ је тужен због дуга од око 5.000 динара, а сада овој фирми мора да исплати више од 30.000. Одлуком Вишег суда у Београду, сада мора да измири неплаћене рачуне с каматом у износу од 5.105 динара и још 1.900 динара на име трошкова извршења. Он наведеном предузећу мора да исплати још 27.000 динара за трошкове парничног поступка.

СПОРНИ РАЧУНИ

ПРЕМА образложењу Вишег суда у Београду, Јовановић је осуђен јер се није жалио на време. Наиме, он није поднео ниједну рекламацију у року од осам дана од дана пријема рачуна. С друге стране, Јовановић тврди да му тада рачуни нису стизали на кућну адресу.

 

Ј. НОВАКОВИЋ, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − five =