Почетна » Обећања првог напредњачког председника у Гроцкој

Обећања првог напредњачког председника у Гроцкој

од admin
0 коментар

 На локалним изборима 2012. године У Гроцкој, коалициона већина направљена је од  три странке: СНС-ДСС и УГ „Наш Човек“ Блажо Стојановић. Њима се прикључио и одборник СДПС-а Михајло Барац, који је на тимизборима био на листи Демократа. Тако је, коалициона већина на старту имала 19.одборника, а током претходних година повећала се на преко 24. одборника.

На место председника општине Гроцка, постављен је Драгољуб Симоновић који је био први напредњачки кандидат који  је изабран у овој Општини. Од избора 2012.године до сада, изабрано је већ три председника напредњачких кадрова на место председника општине Гроцка.

Обећања Симоновића

Неиспуњено:

Ова општинска власт има пред народом обавезу да покрене низ пројеката како би смо ставили у функцију оно што нам је Бог дао, а што је неискоришћено. Тренутно се ради идејни пројекат за Калуђерачки поток, везано за акумулацију фекалних вода и пречишћавање, како би смо Калуђерицу извукли из животног проблема око загађености те територије, изјавио је у интервјуу у децембру месецу 2012-те, тадашњи председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић.

Обећано:

-Радимо на изградњи Канализације на целој територији општине Гроцка. Потписали смо уговор са реномираном кућом која треба да нам заврши комплетну документацију за канализацију и за водоводну мрежу за целу територију општине Гроцка, где се сада тренутно снабдевамо атеријским бунарима. Таква мрежа има за циљ да нас повеже на три места на водовод Макиш-Младеновац, на потезу Врчин-Заклопача, Гроцка-Бегаљица, Брестовик-Пударци, Камендол-Умчари-Дражањ-Живковац. Успут речено, следеће године имамо обавезу да следеће године започенемо реализацију замене водоводне мреже, на потезу Умчари-Пударци, везано за цевовод азбестних цеви, како би смо поправили квалитет воде и како би смо тај део практично, оспособили како би се вода могла пити. Тренутно је то сада техничка вода, такође је навео Симоновић у том интервјуу.

Урађено:

Грађење атеријским бунарима настављено. Канализација није ни у плану. Заклопача, Пударци и Умчари и даље имају само техничку воду. Ценовник је знатно већи.

Бунари Врчин- Гроцка-испуњено

-Тренутно радимо пројекат на изградњи два бунара на потезу Врчин-Гроцка, како би смо превазишли проблем који је гравитирао ових година везано за снабдевање воде, изјавио је између осталога Симоновић у децембру 2012.

Водоснабдевање у Гроцкој је побољшано, али проблема и даље има јер сви мештани овог насеља нису прикључени на цевовод.

Гасификација- посао века

-Радимо гасификацију, то смо политички одлучили. Убрзо ћемо потписати уговор са Србијгасом, да се овај пројекат реализује. Рачунам да ћемо од половине следеће године, ући у реализацију овог пројекта. Стим, што морам да подвучем да грађани неће плаћати никакве дажбине за изградњу гасне мреже, већ ће плаћати само прикључак када извршимо реализацију изградње гасификације општине Гроцка, рекао је тада Симоновић.

Уговор о гасифакицији општине Гроцка је потписан. Из општине Гроцка су саопштавали да је то посао века.  Емисија „Инсајдер“ правила серијал о гасификацијама Општина и испоставило се да је, барем на примеру Гроцке, више милиона разлика у цени између понуђеног и потписаног уговора. Докле се стигло са гасификацијом званично се не зна.

Систем „кап по кап“- Не зна се када ће прорадити

-Изградњом кап по кап на потезу Гроцка-Пударци, како би смо наводњавали воћарске плантаже наших пољопривредника, на потезу Брестовик, део Умчара и Пудараца. Остаје нам у другом делу документације да реализацијом покријемо цело Умчаре, Дражањ и део Живковца и Бегаљицу и ако можемо, обухватићемо и део Врчина, изјавио је тада, између осталога, Симоновић.

Систем кап по кап у Пударцима још није пуштен у рад. Овај систем је иначе радио Град Београд, а по његовом завршетку, ЈВП „Београдводе“ са општином Гроцка су требали да преузму тај систем.

Изградња Марине на потезу Гроцка-Брестовик- ни започето

-Мислим да ћемо, везано за обалу Гроцке, започети пројекат изградње Марине на потезу Млин Гроцке до Брестовика у дужини од два и по километара где планирамо да поред Марине изградимо и пристаниште за бродове, бензинску пумпу за њих и чамце, спортске терене и бунгаловски смештај на води. То је приоритет у овој години за реализацију следеће године, истакао је у децембру 2012-те Симоновић.

У првом тромесечју 2015. Године нема наговештаја о овом пројекту. За „Грочанске свечаности“ 2013. oпштина Гроцка имала пех са манифестацијом „Регата река“ када нису могли да прихвате све учеснике.

Да је испуњено, Гроцка би добила позориште а и спортска хала би била завршена

-Што се тиче културе и спортских манифестација, ми ћемо реализовати пројекат за изградњу спортске хале, која је сада изграђена са отприлике 30 посто капацитета и то сада пропада. Морамо је ставити у погон реализације, као што ћемо израдити пројектну документацију са којом ћемо реализовати изградњу позоришта у Гроцкој, јер мислим да Гроцка заслужује као једна варошица која има своју историју, традицију, да има једну такву културну баштину, изјавио је о овом проблему Симоновић.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар