Почетна » И ПОСЛЕ СИМЕ СИМА! Упознајте НАПРЕДНОГ председника СКупштине који претендује да буде ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГРОЦКА!

И ПОСЛЕ СИМЕ СИМА! Упознајте НАПРЕДНОГ председника СКупштине који претендује да буде ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГРОЦКА!

од admin
0 коментар
 
Он је још један напредњачки кадар са сумњивим завршним сведочанством и то Грађевинске средње школе. Не би било, међутим, чудно да док је СНС на власти Дилберовић стекне и факултетску диплому, а могуће и докторат јер има посебне адуте- испијање три флаше пива одједном.
 
После одласка Драгољуба Симоновића на место директора Железница Србије, Гроцка је имала привременог председника општине, Зорана Маркова, а затим је, те 2014. године добила новог – Стефана Дилберовића, који је и раније управљао општином, али из сенке уз помоћ диригентске палице сада већ ухапшеног Драгољуба Симоновића- Симе.
 
Дилберовић је рођен 1986. године, у Винчи и тврди како је завршио Грађевинску школу на Звездари у Београду. У првом покушају да заврши школу није успео, па је брзо дигао руке од учења. Када се политички активирао у СНС-у нашао је везу преко које је полагао испите на које није ни излазио и стекао школско сведочанство.
 
Пре доласка у напредњаке покушао је да се приближи Горану Пекарском, бившем председнику Скупштине у Гроцкој. Док је био у опозицији, Дилберовић је уређивао локалне новине „Глас разума“, назване тако услед инспирације Шојићевом Странком здравог разума. Ове новине нису имале импресум и бесплатно су дељене по општини. У њима је Дилберовић критиковао висока примања општинских функционера, али му ти приходи нису били никаква сметња када је и сам дошао на власт.
Када је 2012. на власт дошла СНС Дилберовић је постао често име на платним списковима јавних предузећа. Стандард му се затим побољшао, па је променио и место боравка: прво је живео у изнајмљеном стану изнад тениских терена у Гроцкој а кирију му плаћао Зоран Костић, директор „Зама“, предузећа које намирницама снабдевало не само општину Гроцку, већ и Железнице Србије.
 
Ако се узму у обзир подаци Агенције за борбу против корупције, по којој су сви носиоци јавних функција дужни да пријаве своју имовину, испада да је Стефан Дилберовић за пар година свог „ангажовања“ у ГО Гроцка успео да обезбеди себи куповину грађевинског плаца од 28,7 ари, као и да на истом плацу сагради кућу од неколико стотина квадрата.
Према подацима Агенције, Дилберовићева примања износила су негде око 850 евра. До 30.06. 2016. Године он није имао никакве штедне улоге а такође није имао ништа у свом власништву.
 
30.06.2016 године Дилберовић предаје извештај Агенцији у коме наводи да је постао власник грађевинског земљишта 28, 7 ари, стечене куповином . Цена грађевинског земљишта на територији ГО Гроцка, у зависности од локације, износи у просеку око 1 000 евра по ару. Након овог датума, не постоје подаци, а да су објављени на сајту Агенције.
Према катастарским подацима, садашњи председник Скупштине ГО Гроцка, купио је заправо два плаца и то непосредно поред председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића. Према тим подацима, Дилберовић је купио плац у Врчину – ЦИГАН МАЛА 4439/1 и 4439/3. Први „плац“ је уписан као њива 5. Класе, док други је преа катастарским подацима шума 4. Класе.
 
Дилберовић је ове две парцеле фактички спојио у једну, тако је добио један плац који практично излази на две улице. Стамбени објекат је сада озидан високом оградом око ова два спојена плаца.
Иначе Жиг Инфо је пратио изградњу Дилберовићеве куће практично од саме куповине плацева. Разговарали смо са бившим власницима парцела, као и са радницима који су радили на изградњи објеката.
 
У току градње забележили смо и нелегалну потрошњу електричне енергије. Наиме, све машине и алати којима је потребно електро снабдевање једно време напајали су се директно са бандере испред плаца, без мерног бројила.
 
Близу ТАТА Сими, поново хоће да буде председник Гроцке
 
У Гроцкој сви знају да је Дилберовић одан ухапшеном председнику Гроцке, Драгољубу СИмоновићу те и не чуди податак да је куповину плаца и изградњу куће обавио тик уз Симоновиће.
Дилберовић је заједно са својим другом Мирољубом Радојевићем Тралетом купио портал „Гроцка инфо“ 2014. године. Ни овај „медиј“ нема никакав импресум, а преко њега кадрови СНС-а пишу похвале самима себи, а критикују све остале у општини. Све до хапшења Симоновића.
 
Поред тога што и сам има искуства у медијима, новинаре не подноси, посебно оне који би да пишу нешто лоше о њему или СНС-у. Једном приликом обезбеђење СО Гроцка није у салу хтело да пусти нашег новинара, а Дилберовић је то правдао да се дотични лажно представља, јер је електричар, а не новинар. Истом приликом је најавио како ће полиција да се позабави тим електричаром-новинаром који би да критикује општинску власт, али није успео да објасни зашто је електричарима забрањен улазак у Скупштину општине, када су седнице јавне.
 
Према сазнањима Жиг Инфа, Дилберовић ових дана претендује да буде на месту председника ГО Гроцка. Наиме, овакав кадар, сматра да после хапшења Симоновића,сада када је де факто судбина Симоновићу запечаћена, ред би био да он буде поново изабран за председника Гроцке. Тим поводом окупио је синоћ своје људе и саопштио им да спрема седницу за 8. март када ће се на дневном реду наћи и избор за новог председника Гроцке, односно њега.
 
За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 + sixteen =