Почетна » ГРАДСКА ОПШТИНА ГРОЦКА УГОСТИЛА ЈЕ ДЕЦУ И НАСТАВНИКЕ ИЗ БИХ

ГРАДСКА ОПШТИНА ГРОЦКА УГОСТИЛА ЈЕ ДЕЦУ И НАСТАВНИКЕ ИЗ БИХ

од Други Пишу
0 коментар

Манифестација ”Радост Европе 2023”, носилац ЕФФЕ етикете квалитета, додељене од стране Европске комисије, одржава се у Београду у периоду од 1. до 6. октобра под покровитељством Градске управе града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд.

Идеја о манифестацији настала је давне 1968. године, након гостовања Хора шведских дечака у Београду. И ове године деца из око 20 земаља Европе представиће кроз песму и игру културе земаља из које долазе, док ће кроз јубиларни XXВ Ликовни конкурс „Радост Европе“ своје умеће представити деца целог света. У оквиру манифестације Градска општина Гроцка имала је велику част да их посете дечица и учитељи из Бугојна, које је са топлом добродошлицом дочекао помоћник председника Мирољуб Јевтић.

 

Гости из Бугојна су чланови вокалног ансамбла „Хорољупци“ који постоји од 2014. године. Негују дечије хорско певање и до сада су освајали бројне награде. Најзанимљивији и најлепши део фестивала је боравак деце учесника у породицама код својих вршњака из београдских основних школа, пошто је суштина сусрета управо дружење, успостављање трајних пријатељских односа и упознавање других култура.

Основна школа „Свети Сава“ из Врчина домаћин је тринаест ученика у пратњи три наставника који су смештени у породице домаћина.

Можда ти се свиди

Оставите коментар