Почетна » У Болечу и ове године обележен Спасовдан уз КУД

У Болечу и ове године обележен Спасовдан уз КУД

Традиционалне игре

од Жиг Инфо
0 коментар

Српска православна црквa и верници данас су прославили један од највећих православних празника-Вазнесење господње, у народу познатији као Спасовдан.

Спасовдан је Слава нашег главног града, али и многих места широм Србије, међу којима је и насеље Болеч. Вечерас се у дворишту Основне школе „Никола Тесла“ у Болечу поводом прославе сеоске славе окупио велики број грађана, који је уживао у традиционалном концерту Културно уметничког друштва Болеч, који је као и дуги низ година уназад био и домаћин ове манифестације.

Више фотографија- ОВДЕ

Љубитељи народних игара имали су прилику да уживају у богатом културно-уметничком програму, које је друштво присутнима дочарало на најпрофесионалнији начин, чиме су и оправдали своје дугогодишње успехе и признања широм Европе и света. Како су саопштили из КУД-а Болеч, овогодишња меанифестација је под покровитељством ГО Гроцка.

На крају манифестације, директор КУД-а Болеч, Александар Живановић је рекао да је добио чврсто обећање да ће зграда Дома културе у Болечу, у којој тренира и ово друштво, ове године се наћи на списку за реновирање. Како је истакао Живановић, то обећање је чврсто дато од председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Погледајте вечерашњи концерт:

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар