Почетна » УВЕДЕНЕ ЛИНИЈЕ 64, 87А И 313: Проширена мрежа аутобуса, житељи делова Звездаре, Чукарице и Гроцке имаће бољи јавни превоз

УВЕДЕНЕ ЛИНИЈЕ 64, 87А И 313: Проширена мрежа аутобуса, житељи делова Звездаре, Чукарице и Гроцке имаће бољи јавни превоз

од Жиг Инфо
0 коментар

СТАНОВНИЦИ делова Звездара, Чукарице и Гроцке до краја ове недеље добиће нове аутобуске линије које ће саобраћати на територијама ових општина.

Секретаријат за јавни превоз је на основу захтева грађана урадио анализе за успостављање две минибус линије са ознакама 64 и 313 и једну аутобуску са бројем 87А.

Како би се на Звездари побољшао саобраћај, минибус са ознаком 64 кретаће се од терминуса Звездара преко дела Зелено брдо до окретнице у Шумицама. Аутобуска линија која ће носити ознаку 87А саобраћаће од Чукаричке падине преко Аде Циганије до Бановог брда и назад до Чукаричке падине и биће кружног типа. Општине Гроцка и Звездара биће повезане новом минибус линијом са ознаком 313. Ова возила кретаће се од окретнице у Миријеву 4 преко дела Великог Мокрог Луга кроз Калуђерицу све до окретнице Раван у насељу Лештане.

– Линије се уводе на захтев грађана и након урађених анализа утврђено је да оне могу да буду успостављене – рекао је заменик градоначелника Горан Весић. – Превозник на свим линијама биће „Градско саобраћајно предузеће“, а планирано је да саобраћају по два минибуса и један аутобус.

Недавно су управо житељи Калуђерице тражили успостављање нове линије ка Миријеву, како би скратили свакодневна пешачења, али и лакше стизали до окретнице у Миријеву 4, где је иначе и крајња станица за аутобусе 25П, 27Е и 79. Пре свега, јер им је на овај начин много лакше да стигну до Карабурме, али и насеља на левој обали Дунава.

Ј.Д.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − eleven =