Почетна » „ПЛАКАО САМ ЗБОГ ГРОЗОТА КОЈЕ ЈЕ РАДИО МОМ ДЕТЕТУ“ Педофил се иживљавао над рођаком 5 ГОДИНА, а добио СРАМОТНУ КАЗНУ

„ПЛАКАО САМ ЗБОГ ГРОЗОТА КОЈЕ ЈЕ РАДИО МОМ ДЕТЕТУ“ Педофил се иживљавао над рођаком 5 ГОДИНА, а добио СРАМОТНУ КАЗНУ

од admin
0 коментар

– Разочаран сам казном од само три године и два месеца, на коју је осуђен муж моје сестре, који је пет година сексуално злостављао моју ћерку, и то док је била дете! Није требало да добије мање од 12 година – плачним гласом каже за „Блиц“ Ј. С. из Кусатка.

У Вишем суду у Смедереву су, како су се правдали, цео дан били састанци у вези с годишњим извештајима и нико није хтео да прокоментарише скандалозну пресуду судије Горана Младеновића, који је Златка Бата (61) за обљубу детета осудио на само 38 месеци.

– Предмет више није у Вишем суду, већ у Апелационом јер се тужилаштво жалило на одлуку о укидању притвора – кратко је рекла за „Блиц“ Слађана Бојковић, председница Вишег суда.

После првостепене пресуде смедеревског Вишег суда, којом је Бат осуђен само два месеца више од минималне казне, породица сада 17-годишњакиње С. С., коју је теча почео да сексуално злоставља када је имала само шест година, у шоку је.

– Плакао сам када сам читао пресуду. Какве грозоте је радио мом детету! То нормалан човек не може ни да замисли. И то рођак, неко ко вам долази у кућу, ко је ожењен мојом сестром од стрица – каже Ј. С.

Према његовим речима, Бат је почео да сексуално злоставља његову ћерку пре 11 година. Девојчици је претио и она из страха никоме није причала кроз какву сексуалну тортуру пролази када оде у теткину кућу. Тек је прошле године успела да проговори о злостављању, када је била у средњој школи. Испричала је разредном старешини кроз шта је све пролазила пет година. Разредна је обавестила Центар за социјални рад,а они полицију и све је разоткривено.

U Kusatku godinama trajalo seksualno zlostavljanje devojčice

У Кусатку годинама трајало сексуално злостављање девојчице

– Данима је давала изјаве полицији, а ја нисам знао за то. Само је једне вечери рекла да мора нешто да ми каже. И почела је да прича шта јој је све радио теча. Нисам знао за себе. Злостављао је 2005, 2006. и сасвим нормално се понашао према нама да нико није могао да наслути шта ради мојој ћерки када оде код њега у кућу. Питао ме је да његовом сину, на свадби, будем старојко. А он је сексуално злостављао моје дете! Његова жена, моја сестра од рођеног стрица, до своје 20. године живела је у мом дому. А моје дете када је одлазило код ње у кућу сексуално је злостављано… – неутешан је Ј. С.

Он се само нада да ће жалба тужилаштва уродити плодом, а најважније му је да његова ћерка има нормалан живот, колико је то могуће после свега што је преживела као дете.

– Самохрани сам отац. Однеговао сам њу и сина, одшколовао. Трудио се да их заштитим. Али нисам успео да је сачувам од злотвора, и то рођеног – каже Ј. С.

Судови праве компромисе

– Чињеница је да судови често праве компромис када нема довољно материјалних доказа. Судија зна да је оптужени крив, нема доказа да то поткрепе, па прибегавају казнама близу минимума. Видећемо шта ће рећи Апелациони суд, он гледа само папире – каже за „Блиц“ бивши тужилац, а сада адвокат Александар Милосављевић.

Пуштен из притвора

Златко Бат је родом из околине Белог Манастира. Има српско и хрватско држављанство, а годинама је живео у Швајцарској, чији је пензионер. Због обљубе малолетне С. С. седам месеци био је у притвору и пуштен је претпоследњег дана 2016.

– Када сам узео пресуду, у центру села, испред кафане видео сам његова кола. Он седи у кафани, а његов адвокат ће се жалити на пресуду. Страшно… – констатује Ј. С.

Мирослав Ђорђевић , Ана Аџић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар