Почетна ОсталоХроника СУЂЕЊЕ СИМОНОВИЋУ ИЗ ГРОЦКЕ: Исплаћивао незаконито 13. плату

СУЂЕЊЕ СИМОНОВИЋУ ИЗ ГРОЦКЕ: Исплаћивао незаконито 13. плату

од Други Пишу
1 коментар

Редовном инспекцијском контролом смо утврдили да је било незаконитости у исплаћивању солидарне помоћи запосленима и функционерима у Општини Гроцка. Ово је на данашњем суђењу у Вишем суду у Београду бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу и начелници општинске управе Биљани Бокаловић Ђорђевић казао инспектор у Служби за буџетску инспекцију Момир Ивановић.

Они су оптужени да су оштетили општински буџет за 15 милиона динара. Инспектор Ивановић је објаснио да је Законом предвиђено да општина може да исплати радницима јубилеј, али у то не спада и 13. плата.

– Одлука да се исплати солидарна помоћ изгласана је у тој општини, а председник је пре него што је наложио исплате морао да има потписан уговор, обрачун или слично са шефом буџета или начелником финансија. Тих 15 милиона динара је бруто износ, односно исплата заједно са доприносима и порезом – појаснио је инспектор.

Он је навео да је Симоновић, приликом исплате једнократне помоћи запосленима, морао да наведе због чега одређеним запосленима исплаћује ту помоћ.

Симоновић се оптужним актом терети да је незаконитим поступањем у децембру 2018. године проузроковао штету општинском буџету од 11.647.035,63 динара, јер је одобрио исплату годишње награде запосленим, именованим, постављеним и изабраним лицима од по 50.000 динара. Биљана Ђорђевић се сумњичи да је незаконитим поступањем у новембру 2018. године проузроковала штету буџету у износу од 3.993.000,00 динара, јер је донела решење којим се одобрава исплата једнократне помоћи запосленим и постављеним лицима на основу којег је она истог дана и исплаћена.

Фото: Н. Скендерија

Новости онлине

Можда ти се свиди

1 коментар

Miki 21 септембра, 2023 - 12:44

Nije covek sve sam kriv, sto ne pomenete njegivu svalerku i bivsu nacelnicu Cecu, koliko je ta para zgrnula,jedino ovaj nadrljao a svi se izvukose

Понови

Оставите коментар