Почетна » У кривину смрти ушао пребрзо

У кривину смрти ушао пребрзо

од admin
0 коментар

Маљен Л., виновник удеса у ком су погинули Владимир Имбра и његова ћерка Лана, остаје у притвору. Шоферу камиона прети до 8 година робије. Јелена у тешком стању

ВОЗАЧУ камиона Маљену Л. (43) из Батајнице који је у петак увече шлепером буквално смрскао „рено“ породице Имбра у Баваништу код Панчева, када су погинули Владимир (36) и његова седмомесечна ћеркица Лана, а тешко повређени њихови супруга и мајка Јелена (36) и ћеркица и сестра Уна (4), одређен је притвор до месец дана, сазнају „Новости“ у Основном тужилаштву у Смедереву. Шофер се сумњичи за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Јелена, која је у Ургентни центар у Београду примљена са озбиљним повредама, и даље је животно угрожена, док је Уна, смештена на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, у стабилном стању.

Како сазнају „Новости“, Маљен Л. је огромном брзином улетео у „лакат кривину“ на улазу у Баваниште и буквално се закуцао у аутомобил у ком је била четворочлана породица Имбра. Маљен се, иначе враћао са службеног пута након истоварања робе у Белој Цркви. Приколица која је била празна, занела се на скретању и камион, тежак 14 тона, чеоно се сударио са „реноом“. Још, међутим није познато којом брзином се кретао, али извесно је да је „рено“ од силине ударца одбачен чак у суседно двориште преко канала у ком је завршио камион.

Маљен Л., који је прошао неозлеђен се сумњичи за тешко дело против безбедности саобраћаја, за које прети казна од једне до осам година затвора. Њему је притвор одређен због опасности од бекства и утицаја на сведоке, као и због уклањања трагова несреће.

Према наводима тужиоца са места трагедије, сви путници у аутомобилу били су прописно везани. Седмомесечна Лана је била у корпи за бебе, а обе девојчице су са мајком седеле на задњем седишту.

Владимир са ћеркама

– Стање тешко повређене Јелене је непромењено. Она је и даље животно угрожена. Потпуно исто, као после несреће – потврдили су нам из КЦС.

Породица Имбра кобне вечери кренула је у родну Белу Цркву, где се у суботу одржавао традиционални Карневал цвећа. Владимир и Јелена су обоје рођени у том граду, а у Београд су се преселили пре три године. Јелена је пре тога радила у једној банци у Вршцу, а њен супруг је био менаџер фармацеутске куће. Владимир и седмомесечна Лана биће сахрањени на белоцркванском гробљу, највероватније када стигне његов брат из САД, где живи и ради.

ЧЕСТЕ ТРАГЕДИЈЕ

СЕЛО Баваниште које се налази на територији Ковина, неретко се спомиње као ризична тачка у саобраћају. Наводно, чести удеси, али и несреће у којима су људи гинули, дешавају се око лакат кривина, као и на путу са узвишицама. Правац кроз Баваниште је пречица за многа теретна возила која силазе са ауто-пута у Смедереву и возе ка Београду и Новом Саду.

АУТОБУС са 40 људи, који је возио на релацији Ковин – Панчево преврнуо се 7. маја 2008. код Баваништа и том приликом је повређено 22 путника, од којих најтеже Љиљана Марковић (41). Возач аутобуса је нагло скренуо са пута како би избегао судар са колима из супротног смера, која су прешла у његову траку.

У ЧЕОНОМ судару два аутомобила, 27. априла 2012, једна особа је погинула, а две су теже повређене.

У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи која се догодила на путу Баваниште – Панчево 12. августа 2013, погинули су М. С. и З. К. из Ковина. Они су се налазили у аутомобилу који се директно сударио са теретним возилом.

Ј. ИЛИЋ – М. РОГАЧ  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар