Почетна » Ухапшен власник фирме Сага и возач цистерне због цурења амонијака у Панчеву

Ухапшен власник фирме Сага и возач цистерне због цурења амонијака у Панчеву

од Други Пишу
0 коментар

Због акцидента у Панчеву ухапшен је власник фирме „Сага“, као и возач цистерне из које је синоћ дошло до цурења амонијака у панчевачком насељу Топола.

Основно јавно тужилаштво у Панчеву је у сарадњи са ПУ Панчево ухапсило С.К. (33) и Н.Б.(36), обојица из Панчева због постојања основа сумње да су извршили кривична дела изазивање опште опасности и оштећење животне средине јер су С.К. као власник и одговорно лице фирме „Сага“ и Н.Б. као возач цистерне на којој је дошло до цурења амонијака изазвали опасност за животе људи услед одвртања вентила на цистерни, због чега је 15 особа хоспитализовано у ОБ Панчево.

Дежурна заменица ОЈТ Панчево је након извршеног увиђаја на којем су присуствовали Покрајински и Републички инспектор за заштиту животне средине, Републички инспектор за транспорт опасног терета, инспекторка заштите на раду, Полицијска управа у Панчеву и дежурна заменица ОЈТ Панчево и утврђивања свих релевантних чињеница везаних за критични догађај наложила да се према С.К. и Н.Б. одреди задржавање у трајању од 48 часова, да се уз кривичну пријаву приведу и саслушају у својству осумњичених.

Софија Богосављев   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар