Почетна » Да ли постоји покушај заташкавања узрока трагедије у Гроцкој у којој је погинуло две особе?

Да ли постоји покушај заташкавања узрока трагедије у Гроцкој у којој је погинуло две особе?

Барже неосветљене и опасне

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Иван Ј. (38) и Марта А. (37) су страдали, док су три особе повређене у стравичној несрећи која се синоћ догодила на Дунаву у Гроцкој. Према првим информацијама, глисер се у тренутку несреће кретао из правца Београда када је, из непознатих разлога, ударио у баржу.

Међутим, рано јутрос медији су пренели наводно саопштење надлежног тужилаштва у којем се наводи да узрок несреће није баржа, већ „нешто друго“.

-Основно јавно тужилаштво у Београду покренуло је синоћ истрагу како би се утврдило шта је довело до несреће на Дунаву код Гроцке када је страдало двоје људи, а троје повређено. Наиме, према првој информацији, глисер којим је управљао И. Ј. (38) изгубио је контролу и ударио у баржу. Међутим, након увиђаја утврдило се да пловило није имало контакт са баржом већ да је ударило у нешто друго, наводило се у саопштењу које су пренели медији.

Ипак, очевици овог догађаја који су били на службеној дужности за Жиг инфо тврде да је глисер ударио у неосветљену баржу која се налазила у такозваном рукавцу, као и да је то утврдила полиција 22. одељења.

-Ја сам синоћ био на дужности и били смо на лицу места трагедије. Видели смо неосветљену баржу једног од предузећа које се бави ископавањем шљунка. Полиција је вршила увиђај. Лично сам чуо када су полицајци из 22. одељења рекли инспекторима у цивилу: „Пронашли смо место на којем су ударили у баржу“. Не разумем како неко може да каже да није баржа узрок несреће, већ „нешто друго“. Иначе, ја сам пецарош и стално виђам ту баржу неосветљену на сред Дунава у рукавцу, каже један од очевидаца ове трагедије за Жиг инфо.

И остали мештани Гроцке са којим смо причали потврдили су да често виђају неосветљену баржу на сред Дунава. Наводе да им једно од предузећа које се бави ископавањем шљунка задаје главобоље и на Смедеревском путу, јер њихови камиони запрљају целу околину приликом одвожења материјала.

Наши извори из наутичког клуба Дунавац кажу и да је на овом делу Дунава пловни пут за теретне бродове забрањен, али да нико не реагује на њихове дописе због оваквих баржи. Због тога, како кажу, сумњају да иза тог предузећа стоји неко ко је близак врху власти.

Подсетимо се, две особе су погинуле, а три повређене у стравичној несрећи која се синоћ догодила на Дунаву у Гроцкој. На лицу места страдали су Иван Ј. (38), приватник, аутопревозник из места Пударци, и Марта А. (37). Троје повређених – Наташа Р., Милица Б. и Немања Г., у несрећи су задобили лаке телесне повреде.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар