Почетна » Хоће ли Чупковићево „Око соколово“ да реши проблеме грађана Младеновца и Гроцке?

Хоће ли Чупковићево „Око соколово“ да реши проблеме грађана Младеновца и Гроцке?

Серијал о аферама првог човека СНС-а за Младеновац и Гроцку, IV део

од Жиг Инфо
0 коментар

50 милиона динара кошта Нишлије ово чудо невиђено које је од недавно патролира улицама Ниша. Чупковићев Паркинг сервис прошао је на тендеру за софтверско решење, иако је друга фирма понудила 5 пута мању цену.

Скоро три месеца након отварања понуда 2021. године нишки ЈКП Паркинг сервис изабрао је најбољу понуду на тендеру за систем који би требало да путем мобилног видео-надзора проверава да ли су се возачи у Нишу прописно паркирали.
Уговор је додељен групи понуђача у којој су београдски Паркинг сервис и фирма Прокомсофт из Новог Сада, а вредност набавке је око 50 милиона динара са ПДВ-ом, док је компанија која је понудила скоро пет пута нижу цену одбијена.

ТЕНДЕР НАМЕШТЕН ЗА ЧУПКОВИЋЕВ ПАРКИНГ СЕРВИС

 

Систем “Око соколово”, београдски патент Андрије Чупковића у Паркинг сервису Београд, купио је нишки Паркинг сервис од групе понуђача у којој су били мало предузеће Прокомософт са десеторо радника, као и београдски Паркинг сервис, чији је директор сада напредњак Андрија Чупковић. Систем је, према писању портала Јужне вести, плаћен око 426.000 евра. Био је то наочиглед свих сумњив тендер јер су из фирме „Изи парк“, која је одбијена иако је понудила пет пута нижу цену, тврдили да је тендер намештен тако да само Чупковићев Паркинг сервис из Београда може да “прође”, односно да се захтеви потпуно поклапају са карактеристикама Ока соколовог из Београда и да је нишко јавно предузеће и пре расписивања јавне набавке наменило уговор.

Како је наведено у Одлуци о додели уговора, Прокомсофт из Новог Сада ће обезбедити опрему и одржавати систем заједно са београдским Јавним комуналним предузећем за јавне гараже и паркиралишта Паркинг сервис, које ће пружати услуге коришћења софтверске лиценце система док траје двогодишњи уговор.

ПОКУШАЛА ДА ОСПОРИ ТЕНДЕР ФИРМА КОЈА ЈЕ ПОНУДИЛА 5 ПУТА МАЊУ ЦЕНУ

 

Јавном позиву одазвала се и компанија „Изи парк“, из које су раније оспоравали конкурсну документацију и указивали да се критеријуми потпуно поклапају са карактеристикама система Око соколово који већ користи београдски Паркинг сервис, те да је нишко предузеће и пре покретања тендера наменило уговор.
На тврдње да је извесно да ће уговор бити додељен предузећу из Београда јер једино у Србији испуњава услове, из нишког Паркинг сервиса одговорили су тада указујући на то да је позив отворен и за фирме из других земаља.
Међутим, позиву се није одазвала ниједна компанија из иностранства, а београдска фирма „Изи парк“ која је понудила скоро пет пута нижу цену, одбијена је јер је понуда оцењена као неприхватљива.

ДОДАТНО ОСИРОМАШИТИ ВЕЋ СИРОМАШНЕ ГРАЂАНЕ

 

Тако су грађани Ниша и овог пута остали кратки, и осим што ће из буџета плаћати пет пута скупље Чупковићево решење, од септембра ће им на кућна врата стизати и казне ако се на пет минута непрописно паркирају.
Увођењем новог система наплате паркирања ће додатно, кроз систем казни за непрописно паркирање осиромашити већ сиромашне грађане Ниша. Нејасно је како упозорава опозиција из Ниша да сам град Ниш има око 3.000 паркинг места а добиће 25 “ренџ ровера” за увођење Система Око соколово у овом граду.

УМЕСТО ДА РЕШЕ САОБРАЋАЈНИ КОЛАПС ОНИ УДАРАЈУ ПО ЏЕПУ ГРАЂАНА КОЈИ ПРОСТО НЕМАЈУ ГДЕ ДА СЕ ПАРКИРАЈУ

 

Уместо да се плански реши саобраћајни колапс у Београду и Нишу, ми сада имамо систем кажњавања грађана јер испада да су сами криви што немају где да се паркирају.
У медијима се наводи да је систем Око соколово презентован у 9 градова и општина широм Србије!

Да ли грађани Младеновца и Гроцке да страхују од “преписивања” истог решења у њихова јавно-комунална предузећа, питање је за председнике Општине и новог повереника напредњака за Младеновац и Гроцку, Андрије Чупковића.

Наставиће се….

Подсетимо се, Жиг инфо је започео серијал о Андрији Чупковићу, координатору СНС-а за Младеновац и Гроцку, као и директору ЈП „Паркинг сервис“ У овом серијалу разговарали смо са инсајдерима који су у блиским односима са Чупковићем. Њихова сведочења поткрепљена су аргументима, фотографијама и писаним доказима.

Док радници једу пасуљ, први човек Младеновца и Гроцке, на екслузивним летовалиштима, кафанским проводима, поклања кућу зету

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар