Почетна » Од шалтања до шлихтања: „Љубав председника Гроцке и његовог заменика“

Од шалтања до шлихтања: „Љубав председника Гроцке и његовог заменика“

Лични став

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Један аутор са сајта Вукајлија тврди да је шлихтање „једна од најљигавијих и најгорих људских особина, оличење лицемерја. Осим одговарајућих умилних речи и молби, које вам упућује када јој нешто треба, шлихтара поприма блажени израз лица са просвећеним осмехом полу-лудака.“

Вероватно је много је сликовитије шлихтару назвати чанколисцем. Човеком који ће користити све могуће ресурсе, увлачећи притом и споствену породицу како би са себе скинуо, очигледну одговорност.

Јуче је званично усвојена оставка, сада већ бившег заменика председника ГО Гроцка, Дејана Влашковића, због наводних здравствених разлога. Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, опростио се од одлазећег заменика са речима које и сам Влашковић врло вероватно није добио ни од својих најближих.

-Имам потребу са ове говорнице, без неких флоскула и прича, захвалим још једном Влашковићу. Од данас ће бити одборник овде, али ће бити и даље доносилац мојих активности на нашој општини, а пре свега где живи….Остаје Дејан и даље у нашем тиму, мом тиму. Хтео бих да му се захвалим још једном на свему шта смо урадили у ове претходне две године, рекао је јуче на 15. седници СГО Гроцка, између осталога, Драган Пантелић.

У тренутку изговарања речи хвале, готово сви присутни у сали су имали сличан израз лица када имате нагон за повраћањем, јер овако председниково шлихтање је процес који није за похвалу; реч је о улагивању, улизивању и бескрупулозној лажи.  Зна председник Гроцке да је особа која прибегава шлихтању у народу је позната као полтрон – то је француски израз, а како француски изрази углавном звуче отмено, шта год означавали, Пантелићу је било лакше да изговори написано. Ко зна, можда би у Шведској у којој је одрастао добио другачији назив, или можда и написмено од лекарске Комисије да није баш при чистој свести и здравој памети.

А да је здраве памети и чисте свести, не би се могло заборавити да је дојучерашњи заменик Влашковић заправо шиканиран, као и већина других, лично од председника Пантелића. Уосталом, јавна је тајна да је Влашковић смењен због Пантелића.  Заборавио је председник Гроцке да је пар дана након завршених овогодишњих избора, служби у Београду послао пријаву против најближих сарадника. Тако су се у пријави председника нашли бивши повереник Јокић, бивши председник Зарић, пријатељ Меда и остали из Лештана. Наравно, на списку за „одстрел“ налазио се и Влашковић. Врло брзо су из Гроцке, односно из одбора СНС-а, уклоњени сви. Заправо, Влашковић је последњи са тог списка који је сменом уклоњен.

Дојучерашњи заменик председника Гроцке, Дејан Влашковић је био заправо само једна фигура и слово на папиру који није имао никаква овлашћења. Због тога је Влашковић у јавности добио назив Деки Меки.

Влашковић је свакодневно добијао од председника Гроцке и епитете попут „страни плаћеник, домаћи издајник“ који ради против председника државе и Пантелића уједно. Прича се да је једном неко Пантелићу рекао да је Влашковић радио као пекар. Председник је врло често зато знао да каже да је Влашковић нарко дилер (ради са белим, али брашном, прим.аут), као и да је главни финансијер портала Жиг инфо.

Најближе сараднике, како је признао Пантелић, шалта лево-десно и карактерише их као будале и незналице.

У српском језику постоји израз пацер. Он је заправо незналица, несолидан радник, петљанац, шепртља која само прави штету.
„Као казну за пацере некад су се у школама користиле пацке. Данас су укинуте, па зато је међу нама све више пацера“, пише један посетилац Вукајлије, уз напомену да је пацер исто што и дунстер. То није баш тако – да би неко био пацер не мора да буде и дунстер. Јер, док дунстер има скромне перформансе мозга, са пацером може бити све у реду. Он је једноставно забушант, неурачунљив или почетник. Председник Гроцке је као неки фудбалер који је управо промашио празан гол, а игра за тим за који навијате.

Паметноме доста.

 

Жељко Маторчевић
Насловна фотографија: Карикатура-сатирична редакција

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар