Почетна » „Поносни новинар Гроцке“ добио одликовање, не брините се није Јовановић

„Поносни новинар Гроцке“ добио одликовање, не брините се није Јовановић

од admin
0 коментар
uzelac3

„Добити одликовање земље у којој живиши у којој си рођен је велика част. Ово признање припада и мом РТВ Пинк, са којим заједно исписујемо историју. Бићу још боља, најбоља и живећу сваку причу коју донесем, јер то је мој живот. Ово признање посвећујем својој породици мама, тата и @мари_бгд ово је и ваш успех“, написала је Узелац на свом Инстаграм налогу.

Претходно, на 11. седници већа ГО Гроцка, под тачком „разно“, председник ГО Гроцка је обавестио присутне да ће његов саветник за медије бити Гордана Узелац. Како су нам рекли присутни на тој седници, Пантелић није морао да се обрати таквим саопштењем, јер већници не морају да одлучују о таквој одлуци. Тачније, председник ГО Гроцка има право да по сопственом избору запосли саветнике. „Ваљда је хтео да се похвали да је коначно запослио стручни кадар у општини“, изјавио нам је један од већника ГО Гроцка.

Након 11. седнице већа ГО Гроцка, у јавности се појавила информација да је Гордани Узелац, председник ГО Гроцка доделио плату од 120 хиљада динара. Тај износ нам је потврдило више већника. Међутим, према званичним подацима из Управе ГО Гроцка, Гордана Узелац има висину примања, односно плату од 50 000 динара.

 

 

У међувремену у Гроцкој

  – Слободарски дух и борба господина Милана Јовановића ме је подсетила на једну реченицу из романа “Тврђава“, нашег књижевника Меше Селимовића, који је написао да човек постаје слободан својом одлуком, отпором и непристајањем. Управо тако, непристајањем да прихвати нешто, што се косило са његовим уверењима као човека, он је одлучио да кроз новинарски рад обавести јавност о стварима које се дешавају у општини Гроцка, где је изабрао да на тај начин пружи отпор лицу, које је познато у друштву као јавна личност и страначки политичар, а кога је управо оптужени Владимир Михаиловић, у својој одбрани описао као изузетно утицајног и моћног човека. Својим племенитим деловањем Милан Јовановић ме је подсетио и на једну Орвелову реченицу који је негде у својим текстовима написао, да ако слобода ишта значи, она означава право да се људима каже оно што не желе да чују, изјавио је тужилац Предраг Миловановић у завршним речима на суђењу бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу за паљење куће новинара Милана Јовановића.

Закључак Арчибалда Рајса 1928. године.

Отворено сам вам рекао шта сам видео код вас и шта је опасно по будућност ваше земље. Нисам све рекао, само сам вам указао на оно најштетније. Верујте ми да ме је то често заболело и да сам ту опасност можда више осетио него ви. Зашто? Напросто зато, што можда с више идеализма него ви волим вашу земљу, од које не очекујем ништа, и јер сам јој жртвовао све оно што човек може да жртвује. А знате добро, што се човек више жртвује за некога или нешто, то му је приврженији…Да ми се не би могло замерити због свега, пожурите да поновно стекнете своје истинске врлине и одстраните с вашег тела ружне младеже на које сам вам указао на овим страницама, које ћете читати тек после моје смрти. Ви то можете да учините. Тело вам је здраво, само га прља површинска кожна болест. Трљајте, снажно трљајте своје тело и скините ту ружну прљавштину која га нагрђује и погани. Немојте дозволити да ваша лепа душа пропадне у том ђубрету које се, на њој наталожило нарочито после рата. Нација која је, попут ваше, одолела вековном ропству, која се повукла преко Албаније и која је, изгнана из своје земље, (али не и поражена), успела да се врати на своја огњишта као победник, не допушта да је подјарми шака себичних и подмитљивих политичара, гнусних шићарџија, презира достојних забушаната и злочинских профитера и зеленаша. Упркос свему ја верујем у будућност вашег народа. Дух Косова, Карађорђа, Куманова и Кајмакчалана поново ће се пробудити. Мора се, међутим, брзо пробудити, јер без њега ћете можда поново доживети време робовања које ни у чему неће заостајати за оним претрпљеним које су ваши стари победили жртвовањем и јунаштвом. Судбина вам је у властитим рукама: блистава будућност или поново ропство!

Одавно је Букер Т. Вашингтон рекао да успех треба да се мери не толико положајем до којег је неко доспео током живота, већ препрекама које је морао да савлада. За редакцију Жиг инфа је јасно: Лудило је склоно паду, потребно је само да се погура!

 

Жељко Маторчевић

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар