Почетна » Марић: Наредних 48 сати смо у приправности због падавина

Марић: Наредних 48 сати смо у приправности због падавина

од admin
0 коментар

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије су и данас, због најављених падавина, у пуној приправности, посебно на подручјима око Јужне Мораве, а тако ће бити и у наредних 48 сати

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије су и данас, због најављених падавина, у пуној приправности, посебно на подручјима око Јужне Мораве, а тако ће бити и у наредних 48 сати, изјавио је данас Танјугу начелник Сектора Предраг Марић.

Упозорени су сви локални штабови за ванредне ситуације, а припадници тог сектора МУП-а су у сталном контакту са предузећем „Србија воде“, Републичким хидрометеорлошким заводома (РХМЗ) и осталим надлежним органима.

„У ноћи између 5. и 6. априла очекују се, по најавама РХМЗ, већа количина падавина – од 20 до 30 литара по метру квадратном, а све екипе Сектора су у стању пуне приправности“, рекао је Марић.

Према његовим речима у том временском периоду најкритичније ће бити подручје тока Јужне Мораве – од Прешева, Врања, Босилеграда, преко Ниша, и Алексинца, Крушевца…

Марић је рекао и да се, уколико падавине буду веће од превиђених „не могу искључити могућности бујичних поплава на осталим мањим водотоковима“.

„Све екипе Сектора су од јуче на терену, а подигли смо у потпуности капацитете свих наших снага“, рекао је он додавши да ће се током целе ноћи пратити ситуација на терену.
Републички хидрометеоролошки завод Србиjе jе упозорио да се данас у западним и jугозападним краjевима Србиjе током ноћи и у понедељак пре подне у jугоисточним и источним краjевима очекуjу обилниjе падавине, због чега jе MУП наложио надлежнима да предузму превентивне мере.

Mинистарство унутрашњих послова – Сектор за ванредне ситуациjе jе сходно добиjеном метеоролошком и хидролошком упозорењу, обавестило команданте окружних, градских и општинских штабова за ванредне ситуациjе да предузму све активности у спровођењу оперативних и превентивних мера у склопу jединственог система заштите и спасавања, посебно на одбрани од поплава на водотоковима другог реда и спречавању поjаве „урбаних поплава“, саопштено jе из MУП-а.

Припадници Сектора за ванредне ситуациjе MУП-а, заjедно са осталим надлежним службама, непрекидно прате стање на терену, наводи се у саопштењу.

 

(tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар