Почетна » Одговор Ане Брнабић научници Ђорђевић: Могу да ставим и прст у струју па да погинем

Одговор Ане Брнабић научници Ђорђевић: Могу да ставим и прст у струју па да погинем

од Други Пишу
0 коментар

Једна од ауторки студије случаја о утицају радњи на истраживању литијума у долини Јадра на животну средину Драгана Ђорђевић, поручила је председници Скупштине Ане Брнабић да стави руку у сумпорну киселину да би видела колико је она опасна, на шта јој је Брнабић одговорила да може да стави и прст у струју.

„Поштована професорка, могу да ставим прст и у утичницу за струју и да погинем на лицу места, па да ли то значи да ће следећи предлог закона од стране опозиције у Народној скупштини бити забрана електричне енергије? Ипак су и утичнице опасне, чак кобне, кад се не користе како треба“, написала је Брнабић на друштвеној мрежи X.

 

Претходно је, у намери да контрира опозицији и предлогу за законским изменама у вези рударења, председница Скупштине Србије Ана Брнабић поделила је на друштвеној мрежи X снимак на којем научница Драгана Ђорђевић објашњава на којој температури ће бити сумпорна киселина коју ће употребљавати Рио Тинто копајући литијум.

„‘Ај да не будем и ја лења, него да помогнем још мало опозицији која је толико „забринута“ и све прати, али баш ово није чула, а нису ни они који су им писали предлог закона, а већину њих је баш мрзело и да га прочитају… Толико су заинтересовани за животну средину и здравље грађан“, написала је Брнабић.

Драгана Ђорђевић, у видеу који је Брнабић поделила, објашњава да је у почетку рекла да ће да се ради на 250 степени “јер нисмо имали податке шта Рио Тинто планира у Јадру, а онда смо накнадно дошли до патентне пријаве у којој се наводи да ће се радити на 100 степени”.

На објаву Брнабић, како преноси Данас, надовезала се и Драгана Ђорђевић.

“Да се и ја огласим. Не саветујем, али ако желите на своју одговорност да проверите, ставите прст у концетровану сумпорну киселину на 20 степени Целзијусових и пустите да одстоји. Након тога нека нас експерти Рио Тинта известе о исходу. То што нудите процес и на 90 степени је ужас!”, поручила је Ђорђевић додајући да је то предложила да би се Брнабић уверила каква је концентрована сумпорна киселина и хладна “пошто хоће да нас убеде да је на 90 степени Целзијусових супер”.

Foto n1

Данас/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар