Почетна » Председник ФК Пударци о тврдњама да је било намештања утакмице: То је менталитет сељачке екипе

Председник ФК Пударци о тврдњама да је било намештања утакмице: То је менталитет сељачке екипе

Играчи: Пропаст лига

од Жиг Инфо
0 коментар

У суботу 30. априла требало је да се одржи утакмица између ФК Пударци и ФК Болеч, међутим овај меч није одигран. Више играча тврде да утакмица није одиграна због тога што је председник ФК Пударци, Миле Недељковић, тражио од њих да изгубе. С друге стране, председник клуба тврди да од тога ништа није тачно и да је то менталитет сељачке екипе.

Званичног записника још нема јер су у току Првомајски празници. Према незваничним сазнањима, званично је утакмица неодиграна због недостатка минималног броја од 7 играча. То тврди и Миле Недељковић који каже да је разлог неодигравања утакмице управо баш тај.

-Утакмица није одиграна јер није било довољно играча. Потребно је минимум 7, а ја сам имао 6 и од тог броја два голмана. Тражио сам од фудбалског савеза да се утакмица одигра у суботу, уместо у недељу јер тек тада не бих имао играче, с обзиром да један од играча има неко славље и већина осталих би била код њега. Ја се стално трудим и дајем максимално себе да покосим терен , да то одржим како треба. За утакмицу у суботу сам све обезбедио, међутим није било довољно играча. То треба њих питати што нису дошли. Нисам ја екипа која има 23-24 играча. Ја имам само 14-15 играча и то је све. Од тог броја двоје није могло да игра, због жутих картона, а има оних који су и каснили на ову утакмицу, каже председник ФК Пударци, Миле Недељковић.

Међутим, више играча из ФК Пударци тврде супротно. Према њиховим речима, они тврде да их је већ сат времена пред утакмицу било довољно да се одигра меч, али да су напустили свлачионице онога тренутка када су схватили да председник од њих тражи да изгубе утакмицу са ФК Болеч, са два гола разлике.

-То је пропаст лига, мислим лига као лига је пропаст. Могу замислити тек шта се ради на утакмицама вишег ранга. Ја не желим да учествујем у било каквом намештању утакмица. Миле (председник ФК Пударци) није био изричит да морамо да изгубимо, односно није то саопштио директно. Почео је да увија са причом како нема пара да плати судије, како га све кошта а једино може да га извади то ако се изгуби са 2: 0. Рекао је у једном тренутку чак и да би, када би тај резултат био, частио и клопу за све играче. То је стално понављао. Схватили смо шта хоће од нас и напустили смо свлачионице још пре почетка утакмице. Било нас је довољно да почнемо меч, каже један од играча за Жиг инфо.

DUGME DONIRAJ LINK

Други играч се надовезује на причу његовог колеге, и каже да му није јасно зашто је то Миле уопште тражио од њих када би тешко и добили утакмицу, јер кључни играчи нису могли да играју због жутих картона. Међутим, и он је почео да сумња оног тренутка када је Миле тражио да уместо прве поставке голмана изађе резерва.

-И овако ослабљени, тактика тренера је била да нам да слабијег голмана. То је јако чудно, ако имате ослабљену екипу зар не?, упитао је дрги играч ФК Пударци.

Сличне изјаве имали су и други играчи које смо контактирали, међутим председник Миле тврди другачије.

Миле Недељковић каже да су те приче одраз менталитета сељачке екипе на челу са ФК Калуђерицом.

-То нема везе са реалношћу. Могу они да тврде шта хоће, ја знам да нисам имао довољно играча за почетак утакмице. Зашто се није појавио довољан број , ја то не знам. Те приче су одраз менталитета сељачке екипе. Има играча који су на полусезони прешли из ФК Калуђерице у ФК Пударци, откуд ја знам да то није њихова нека игра. Ја се максимално трудим да одржим овај клуб у животу, каже Миле Недељковић за Жиг инфо.

Председник ФК Калуђерица нудио премију за победу

 Председник ФК Калуђерица, Горан Вучковић, према сазнањима Жиг инфа понудио је премију играчима ФК Пударци уколико победе ФК Болеч. Победа Калуђерчанима би значила, те је понуђена премија у висини од сто евра по играчу  уколико победе ФК Болеч. Да је тако било, потврдило нам је више играча, па и председник ФК Пударци, Миле Недељковић. Овакав вид премија је дозвољен. Постоји могућност да је понуда ове  премије направила бунт код играча ФК Пударци који су отказали послушност председнику Милету.

Бонус видео: „Звиждање“ председнику ФК Пударци

 

 

За Жиг инфо.
Зоран Лалић и Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар