Почетна » Звезда сачувала врх у Суперлиги: Лалатовић и Спартак разбијени, блистао Мијатовић, уписао се и Катаи

Звезда сачувала врх у Суперлиги: Лалатовић и Спартак разбијени, блистао Мијатовић, уписао се и Катаи

од Други Пишу
0 коментар

Фудбалери Црвене звезде победили су Спартак у Суботици са 1:4 у мечу 19. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су били далеко бољи ривал, три гола су постигнута након прекида, али је и Спартак имао својих шанси, међутим више неискоришћених.

Три гола за Звезду дао је млади Јован Мијатовић, који се поново прославио, а уписао се и Александар Катаи. Две асистенције је имао Гелор Канга, док су по једну усписали Коста Недељковић и Ин-бом Хванг. Три од четири гола Звезде постигнута су главом.

Гол за Спартак постигао је Андреј Тодороски у 55. минуту, када је било 1:2.

Звезда је овом победом сачувала врх табеле у Суперлиги Србији, јер сада има 46 бодова, три више и утакмицу више од Партизана.

Спартак је остао на деветом месту са 22 поена, али могуће је да ће се Јавор попети на табели након овог кола.

Гости су офанзивно ушли у меч, а прва претња по гол Спартака био је Катаи. Шутирао је из слободног ударца, али преко гола.

Минут касније, Мијатовић је одложио лопту, Катаи је покупио и центрирао, али је Ендиаје из непосредне близине главом погодио пречку.

Тодороски је могао да донесе предност Спартаку у 18. минуту, али је Глазер био сигуран на гол линији.

Мијатовић је начео мрежу Спартака у 26. минуту. Недељковић је центирао левом ногом, а млади нападач је главом спретно реаговао и убацио лопту у мрежу.

До полувремена није било озбиљних прилика ни на једној од страна.

У 52. минуту Катаи је промашио зицер, али се искупио већ у наредној акцији. Канга је центрирао из корнера, а Катаи је био најбољи у скоку, па код његовог ударца главом голман Спартака није могао ништа.

Спартак се брзо вратио у игру. Из аута је домаћин надмудрио одбрану Звезде, па је Тодороски остао сам на неколико метара од гола, одакле је лагано погодио.

Ипак, Хванг и Мијатовић казнили су лошу одбрану Спартака већ у наредном минуту, а млади нападач је погодио са 11 метара, пошто је остао сам.

Звезда је до краја утакмице контролисала дешавања на терену, а било је још неколико прилика и шутева пре трећег гола Мијатовића у надокнади.

У 91. минуту је Југ Станојев потегао са неких 17 метара искоса, али је Глазер сјајно одбранио. На другој страни је у одличној шанси био Питер Олајинка, али је и голман Спартака био успешан.

Међутим, коначан резултат поставио је Мијатовић након шута главом на центаршут Канге из слободног ударца са ивице казненог простора.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 19. КОЛО

Петак

Нови Пазар – Радник 2:1 (2:0)

(Сисе 9, Љајић 39 пенал – Милићевић 84)

Вождовац – Железничар Панчево 5:1 (2:0)

(Јочић 9, Нешковић 21, Бурмаз 50, 59, Антонијевић 55 – Павлов 65)

Субота

Младост – Напредак 1:2 (0:1)

(Фрајдеј 90+1 – Зличић 25, Милошевић 90+8 аутогол)

Раднички Ниш – Војводина 0:1 (0:0)

(Матеус Индио 49)

Спартак – Црвена звезда 1:4 (0:1)

(Тодороски 55 – Мијатовић 26, 56, 90+3, Катаи 53)

18:30 Партизан – Раднички 1923

Понедељак

16:00 ТСЦ – Јавор

18:00 Чукарички – ИМТ

Спартак Суботица – Црвена звезда 1:4 (0:1)

(Мијатовић 26, 56, 93Катаи 53 – Тодороски 55)

Стадион: Градски стадион, Суботица. Судија: П. Илић.

Спартак: Вулић, Видаковић, Ћаласан, Керкез, Станојев, Ђурасовић (од 50. Лукић), Тошески, Тодороски, Бабић, Бијеловић (од 76. Рошевић), Мудрински (од 76. Убипарип). Тренер: Ненад Лалатовић.

Црвена звезда: Глазер, Недељковић, Драговић (од 63. Николић), Спајић, Родић, Катаи (од 69. Стаменић), Хванг (од 79. Красо), Канга, Кнежевић (од 46. Лучић), Мијатовић, Ендиаје (од 63. Олајинка). Тренер: Барак Бахар.

Foto: Starsport

Оливер Мијушковић  Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар