Почетна » Ђоковићу нема равног: Ништа не може да га избаци из бруталног такта, заказао окршај са Циципасом у финалу АО!

Ђоковићу нема равног: Ништа не може да га избаци из бруталног такта, заказао окршај са Циципасом у финалу АО!

Нова, сјајна победа нашег најбољег тенисера који у недељу рано ујутру игра са Грком за десету титулу у Мелбурну

од Други Пишу
0 коментар

Као поезија, као лагана песма, баш тако изгледа игра Новака Ђоковића у завршници Аустралијан опена. То је на својој кожи данас искусио и Томи Пол, који јесте дефинитивно дао све од себе како би барем донекле продужио овај меч и дао му неку неизвесност, али је она „угашена“ од стране моћног српског тенисера после само нешто више од два сата игре – 3:0 (7:5, 6:1, 6:2).

Играо је Новак као у трансу кроз већи део овог меча, а једини већи пад видели смо негде средином првог сета и то у моменту када га је главни судија овог меча „избацио“ из такта. Досудио му је опомену због предугог чекања између два сервиса, Ђоковић је побеснео зато што није могао да дође до пешкира, а након тога је испустио и два брејка предности. Ипак, када се смирио, убацио је Пола у машину и није га одатле ни пуштао, преносе стручњаци са портала за спортско клађење.

Поред тога, Ђоковић је имао одличан ритерн на сервис Пола током читавог меча. Сјајно га је читао, што му је омогућило да релативно често долази до брејк прилика и одузетих сервиса Американца. Једино што је повремено било проблематично јесте његов први сервис, али је генерално целокупна игра била фантастична.

Могао је Ноле да реши посао у првом сету још после нешто мало више од пола часа игре. Имао је два брејка предности, доминацију и чинило се да ће без проблема доћи до иницијалне предности. Међутим, тада се десила већ поменута ситуација и опомена, после које је Ђоковић на неких 15 минута „нестао“ са терена.

Грешке, углавном неизнуђење, дале су Полу шансу да врати прво један, а онда и други брејк и да нам донесе егал, иако је Ђоковић претходно огромних 5:1. Када је деловало да се налази у огромном слободном паду, одскочио је као лоптица, прво освојио свој сервис гем са нулом, да би затим у наредном избегао и тајбрејк за победу у првом сету.

Други сет је био „мачији кашаљ“ у односу на први. Нолетов ритерн радио је свој посао, Ђоковић је играо боље на сервис Пола него на свој и само је било питање да ли ће овај део игре успети да реши са нулом или не. Американац се у последњем тренутку, када је сервирао за опстанак, успео да побегне са гиљотине.

Ни трећи се ништа много није разликовао у односу на оне претходне. Мало по мало је Новак установио своју доминацију, плесао је по терену у сваком могућем смислу, одмах је узео први, а потом и други брејк Томију Полу, па је поново „претила“ нула.

Сада са нестрпљењем чекамо окршај између Новака Ђоковића и Стефаноса Циципаса, који је на програму од 09.00 часова ујутру у недељу по нашем времену. Нема сумње да нас очекује спектакл, а сви се надамо Нолетовој јубиларној десетој титули на Аустралијан опену.

 

 

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар