Почетна » Грочанка Кристина Радосављевић представљаће Србију на избору за Miss University World

Грочанка Кристина Радосављевић представљаће Србију на избору за Miss University World

од admin
0 коментар

 

На којем такмичењу лепоте ћеш представити Србију и по чему се оно разликује од осталих надметања?

– Такмичење на које идем зове се Мисс Университy Wорлд и одржаће се у септембру у Кини. На том такмичењу учествују студенткиње завршних година факултета и бира се најлепша и најобразованија девојка. О озбиљности надметања сведочи и чињеница о сарадњи са WХО (Светска здравствена организација), која као део Уједињених нација делује као координирајуће тело међународног јавног здравства.

Шта ће бити твој главни адут за представљање на поменутом такмичењу?

– Пошто је тема такмичења ширег образовног карактера, биће ми част и задовољство да представим Медицински факултет, као и свој научно-истраживачки рад на тему “Бихејвиоралне карактеристике акутних епилептоидних напада изазваних пилокарпином код пацова-транслациони ефекти”. Свака од девојака треба да представи медицински система своје земље, економију и залагање за заштиту животне средине. Све то би свака од нас требало да презентује у разговору са жиријем.

Како се припремаш за такмичење и да ли ти неко пружа помоћ?

– Припреме за ово такмичење базирају се на нивоу саме едукације медицинског система, јавноздравствене политике и циљева одрживог развоја наше земље. У томе ће ми помоћи асистенти са катедре социјалне медицине. Други део припрема односи се на мој изглед, јавни наступ као и одабир дневних и вечерњих тоалета који спроводим у сарадњи са тимом Мисс Yу компаније. Наравно, ништа од овога не бих могла да реализујем да нема подршке партнера. Водећи ланац оптичарских радњи у региону, Диопта, препознала је значај овог такмичења. Они већ годинама брину о здрављу очију многих, а ја сам им веома захвалана што су одлучили да ове године подрже младост и перспективност. Биће ми задовољство да и у свету презентујем спрски квалитет који они нуде, нарочито што се и ја, баш као и они, залажем за здравију будућност.

Шта очекујеш од такмичење?

– Првенствено желим да поделим са другима српску традицију и обичаје, односно да представим свету дух Србије. А затим и тему свог научног рада. Очекујем да ћу стећи нова знања и искуства на том путу, упознати се са другом културом, обичајима и вредностима различитих земаља.

Где и како видиш себе за пет година?

– Волела бих да за специјализацију узмем гинекологију, па се надам да ћу за пет година бити у тој области. Наравно, мимо каријере, волела бих да заснујем породицу, јер сматрам да је она кључ успеха и велика подршка за нове кораке и успехе.

Да ли би се поново пријавила на Избор за Мисс Србије?

– Без размишљања! Сматрам да је ово једно предивно искуство за сваку девојку. Кроз цело путовање избора за Мисс Србије стекла сам много пријатеља за цео живот и научила да не одустајем од својих снова, јер ето, један од њих ми се управо и остварио. Напоменула бих да компанија Мисс Yу друштвено одговорно негује и подржава хуманост, традицију, културу и образовање. Једини смо у свету који додељују стипендије за школовање свим финалисткињама и до сада је подељено скоро 400 стипендија. Уче нас да негујемо традицију, обичаје и културу и да поштујемо друге. Шаљу нас само на лиценцирана такмичења, која имају смисао и промовишу вредности а то су: Мисс Wорлд, Мисс Тоурисм Wорлд, Мисс Ецо Интернатионал, Мисс Планет, Мисс Университy. На овој ној санси лепоти са смислом захвалила бих гђ Весни Југовић и компанији Мисс Yу и позвала бих све девојке да се пријаве за учешће на избору за Мисс Србије.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Zoran Mirčetić za Miss Yu
Frizura: Česalj&Makaze
Šminka: Purity akademija

Nadlanu.com

Можда ти се свиди

Оставите коментар