Почетна » ЈАКА СОЛАРНА ОЛУЈА ПОГАЂА ЗЕМЉУ ДАНАС У 15:00: Ево шта ће нам се десити!

ЈАКА СОЛАРНА ОЛУЈА ПОГАЂА ЗЕМЉУ ДАНАС У 15:00: Ево шта ће нам се десити!

од admin
0 коментар

Ова Сунчева олуја има четврти ранг на скали америчке Националне управе за океане и атмосферу, која их по геомагнетским ефектима сврстава од један до пет

Изузетно снажна соларна олуја која ће погодити Земљу данас у 15:00 часова по нашем времену и која ће трајати од 24 до 36 сати, може да изазове огромне проблеме са електричном енергијом и да поремети рад система за навигацију, наводе стручњаци.

Ова Сунчева олуја има четврти ранг на скали америчке Национална управа за океане и атмосферу, која их по геомагнетским ефектима сврстава од један до пет.

соларне олује су моћни изливи радијације, али штетна зрачења која настају током ове појаве не могу да продру кроз нашу атмосферу. Тако да неће физички утицати на људе на површини Земље.

Соларна олуја настаје када се магнетна енергија која је изграђена у соларној атмосфери изненада отпусти у активни регионима око сунчевих пега. Учесталост варира од неколико дана када је Сунце посебно активно.

Ова појава изазива и аурору бореалис, спектакуларну појаву која се може видети на небу изнад појединих делова Земље.

View image on Twitter

Поларна светлост односно аурора бореалис је појава која се јавља у близини магнетних земљиних полова, а самим тим и у близини полова ротације, и манифестује се у форми магличастих праменова светлости у разним бојама.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар