Почетна » Купили су плишаног меду на пијаци и открили да вреди 6250 пута више него што су га платили

Купили су плишаног меду на пијаци и открили да вреди 6250 пута више него што су га платили

од admin
0 коментар

Млади пар из Корнвола у Енглеској, Лија Роџерс и Рајан Фленеган, купили су на бувљој пијаци плишаног меду за само 10 фунти. Недуго затим сазнали су да љубичасти меда вреди много више него што су за њега платили.

Овај плишани меда је један од 100 медведића из лимитиране серије направљене у част принцезе Дајане после њене смрти 1997. године. Зато колекционари оваквих предмета сматрају да тако редак медведић вреди 62.500 фунти, за разлику од класичних који могу да достигну максималну цену од 25 фунти.

Лија (22) је некада била велики љубитељ ових медведића и знала је да лимитиране серије могу да буду јако вредне, али не баш толико. Пар је потом прегледао све што пише на њему и потврдио да је меда направље 2007. године у Индонезији, да је ручни рад, као и да на етикети пише да је посвећен принцези Дајани.

На сајту „Ибеј“ један такав медвед се продавао за 62.500 фунти, а овај пар је свој примерак ставио на аукцију и понудио почетну цену од 25.000 фунти. Млади пар се нада да ће добити довољно новца да плате депозит за нову кућу.

– Нисмо могли да верујемо. Купили смо га за 10 фунти, а вреди много више. Младима је јако тешко да купе своје некретнине, тако да ће ово за нас бити прави благослов – рекла је Лија.

Т.Вујовић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар