Почетна » Београд: Сви желе да славе матуру у „Хаjату“

Београд: Сви желе да славе матуру у „Хаjату“

од admin
0 коментар

Сезона матурских вечери почиње 22. маја, већина ученика и школа већ одабрала хотел или ресторан по укусу. Прославе од 4.500 до 7.300 динара

СЕЗОНА матурских вечери почиње 22. маја, а већина школа већ је изабрала где ће прославити крај завршетка школовања. Најтраженији и ове године је хотел „Хајат“ у којем ће славити највећи број београдских средњошколаца, али и њихових вршњака из Новог Сада, Панчева, Младеновца… Цене прослава су сличне као и прошле године и крећу се од 4.500 до 7.300 динара.

 Најповољнију понуду бира савет родитеља, али последњу реч дају ђаци, па директори, маме и тате могу само да „аминују“ оно што су они одлучили. Иако је прослава у „Хајату“ најскупља, за већину матураната ово је јединствена прилика да се посети овај хотел. Ту ће матуру прославити ђаци школе „Дрво арт“, Графичке, Електротехничке и Медицинске из Земуна… Њихови вршњаци из школе „Техноарт“ изабрали су хотел „Југославија“, пре свега због „Алегро бенда“.

Ученике ће у „Хајату“ забављати „Екстра бенд“ и „Трио пасаж“, као водитељи програма ће се смењивати Воја Недељковић и Ксенија Мијатовић, а цена је 6.850 за класик и 7.300 за ексклузив варијанту (разлика је само у неограниченом конзумирању безалкохолних пића).

Као и прошле године, школе су организацију матуре препустиле специјализованим агенцијама.

– Организујемо прославу матуре у „Краун плази“ по цени од 6.700 динара и она је најтраженија. Програм води Нина Лечић, а госте забавља „Коко-локо бенд“, ђак генерације добија летовање у Грчкој – каже Предраг Јаковљевић, из агенције „Соник турс“. – Радимо и „Језеро“ где је цена 4.500 динара, уз „Скандал бенд“ и водитеља Сашу Јоксимовића. Иста цена је и у „Ташу“ са бендом „Бројаница“.

Како истиче Јаковљевић, осим квалитета ресторана, на цену утиче и ко свира, ко води програм, шта је у пакету… Тако матурско вече у „Метрополу“ кошта 6.999 динара, „Југославији“ – 6.390, „Вили Јелена“ – 5.950 динара.

ПРЕВОЗ

ИАКО је основним школама забрањено да организују прославу мале матуре у ресторанима и хотелима, улогу „менаџера“ су преузели родитељи. Тако прослава за будуће средњошколце у ресторану „Белвуд“ у Пионирском граду, „Гарден центру“ и „Ташу“ кошта 2.950 динара, уз организован превоз.

БЕЗБЕДНОСТ– МИ смо мушка школа и веома нам је битна безбедност ђака – истиче Ђурађ Бањац, директор ЕТШ „Земун“. – Изабрали смо „Хајат“ управо због сигурности ученика, јер је тамо немогуће да се догоди било какав испад. Ђаци могу да плате у више рата, добијају ЦД, бира се најлепши плесни пар.

Б. Борисављевић     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар