Почетна » МУЗИКА ИЗ КЊИГЕ “Priručnik za Rock’n’Roll” АУТОРА ИВАНА БАЈОВИЋА- БАЈКЕ ИЗ ГРОЦКЕ!

МУЗИКА ИЗ КЊИГЕ “Priručnik za Rock’n’Roll” АУТОРА ИВАНА БАЈОВИЋА- БАЈКЕ ИЗ ГРОЦКЕ!

од admin
0 коментар

ИВАН БАЈОВИЋ – БАЈКЕ
Рођен у Београду 18.10.1983. године. Живи у Гроцкој, где је похађао основну и средњу школу.

Роман “Priručnik za Rock’n’Roll”  његово је деби издање, које је издато пре тачно годину дана, тј. 1. јуна 2016. године. Иако је роман самоиздат, доживео је друго издање. Прво издање је распродато у року од два месеца, па је друго издање, исто распродато, штампано у већем тиражу. У оквиру концепта „Музика из књиге“, тренутно ради на изради аудио верзије романа, који садржи 7 песама, за слепе и слабовиде. Сада представља прве 3 песме.

Шта је тачно вест?
У оквиру концепта „Музика из књиге” снимљено је 3 од укупно 7 песама из романа „Приручник за Роцк’н’Ролл“. Тренутно се ради на снимању аудио издања књиге за слепе и слабовиде. Да бисмо увели читаоце у причу, у роману се ради о младићу који долази из провинције у Београд да би студирао. Убрзо по доласку оснива свој први рок бенд и настоји да оствари своје снове. Песме које изводе Бранко Радаковић, Балкан Ревивал и Сцхоол Бус, песме су које прате причу главног јунака о томе како саставља бенд, пише песме, учествује на такмичењима и представља своју ауторску музику.
Дошао сам на идеју да заиста прави бендови сниме песме и тако спојим неспојиво: књига и музика. То је концепт који сам назвао „Музика из књиге“, у овом случају из романа “Priručnik za Rock’n’Roll”

Песму „Људи у белом“ изводи Бранко Радаковић, фротмен бенда Аргус и режисер филма „Лимуново дрво“, а поред тог филма режирао је јос 37 филмова.

Затим, песму „Хероина“ је реализовао власотиначки састав Балкан Ревивал који иза себе има албум „Борба петлова“, а чине га Милан Цалић, Милош Петковић, Милош Димитријевић и Братислав Вукадиновић.


Следећи бенд који се придружио овом мом подухвату и изводи песму „Људи у ноћи“ је књажевачки панк бенд ,,School Bus“. Бенд има два студиска албума иза себе Љубав , бес , носталгија ( слушај нај гласније 2013) , гледање у сунце (ТИОЛИ 2016) и један Л.П  ,,live at psycho therapy“ на ком се налази и сама песма. Чланови бенда су Ћира – бубањ, Мића – гитара/воx, Сава – басс и Пејча – гитара/воx.

 

Музику из књиге “Priručnik za Rock’n’Roll” можете преслушати овде:

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар