Почетна » Предности IP видео надзора у односу на аналогни

Предности IP видео надзора у односу на аналогни

од admin
0 коментар
ip kamera mala moderna

Такво је време да немарност према заштити имовине не сме да представља опцију у животу данашњег човека, док понекад, ни неколико ствари истовремено не мора да значи да ћете бити заиста заштићени. Када људски фактор или пси на улазу закажу – зашто у помоћ не позвати науку и технологију?

 

Да ли застарела технологија може да нас чува?

 

Видео надзор се на поседима користи већ дужи низ година, али нешто говори да застарела, аналогна технологија више не представља проблем девијантном понашању, стога је важно добро се информисати пре саме одлуке који ћемо видео надзор инсталирати у свој дом за оптималну заштиту.
Пре него што инвестирате у видео надзор, односно пре него што се одлучите за одређену врсту камера којој ћете поверити на чување своју имовину, потребно је поставити самом себи неколико круцијалних питања:

 

Које области Вашег дома или пословног објекта треба надгледати?
Колико камера Вам је потребно?

 

У зависности од одговора на питања – полажемо одлуку за куповину модерног надзора или камере wifi преноса, којом можемо управљати и ван окриљха свог дома или објекта за који имамо страх да ће бити мета провалника.

 

Основне разлике ИП и аналогне камере

Јесте ли истражили мало боље које све врсте камера постоје?

ip kamera mala moderna

Основна подела камера за видео надзор је на жичне камере и бежичне, wифи односно ИП камере. Све камере су различитог облика и величина, мање или веће, скривене унутар неког предмета и добре за камуфлажу или инсталиране на отвореном.
Дакле, поред унутрашњих и спољашњих камера, можете бирати и оне дневне и ноћне, односно опремљене фиксним објективом, инфра црвеним сензором и сл.
Жичне камере се теже инсталирају и нису тако дискретне па постоји могућност да жице које штрче доведу до саботаже. Међутим, фотографије и снимци су увек врло високог квалитета с обзиром на то да сигнал не путује “ваздухом” тј. не зависи од интернета већ се преноси каблом.
Бежичне камере су лакше за уградњу и својеврсни су спој камере и рачунара. Бежичне камере у потпуности користе све предности дигиталне технологије и пружа константан квалитет и манипулацију у било ком тренутку.

 

Зашо су баш ИП камере најбољи избор?

 

IP камере за видео надзор су сигурносни системи који пружају могућност надгледања и снимања видео и аудио мтеријала (записа) путем рачунарске мреже (LAN или Wan мреже), те се зато колоквијално називају и WiFi камере. Могу бити повезане са рачунаром, али не зависе од њега док су аналогне камере условљене једносмерним сигналом који се завршава на DVR уређају.

 

1. IP камере омогућавају приступ већем броју корисника

Софтвер за који покреће IP камере и бележи надгледање, снимање и складиштење видео и аудио материјала је врло битна компонента и главна карактеристика овог система. Тај софтвер се често користи и у виду једног PC-ја, па све до напреднијег, клијент-сервер софтвера који пружа могућност да више корисника истовремено користи десетине wifi камера.

 

2. IPкамерама можете управљати локално или са (велике) удаљености

За коришћење или прегледање садржаја који је прибележила камера не морате бити директно присутни, већ захваљујући диреткном коришћењу и повезаности на WLAN мрежу можете и са велике удаљености управљати снимцима.

 

3. Своју IP камеру можете програмирати и на знакове опасности

Уколико имате потребу за тим, IP адресу своје камере можете повезати и са својим е-маил налогом, или налогом клијента, са смс функцијом или алармом који ће вас обавестити о сумњивим активностима. Још неке од мултифункционалних карактеристика IP камере су:

● Преглед ситуације унутар и око објеката у великој резолуцији (слично дигиталним камерама) и снимци који због високе резолуције и јасне слике могу бити најбољи доказни материјал.

● Превенција и одвраћање потенцијалних починилаца активирањем одређених IO модула (аларма) – аларми се аутоматски активирају и шаљу кориснику

● Могућност интеграције са другим системима (алармни системи, контрола приступа, дојава пожара)

● Добијање статистичких података (People Hunter, Heatmap)

Приликом куповине IP/WiFi камере битно је да обратите пажњу на квалитет израде самог уређаја, односно да камера поседује врхунске сензоре, софтвер без “багова” и “лагова”, али и да буде лака за саму инсталацију или за руковање.

Квалитет слике је такође један од услова коју квалитетан и поуздан видео надзор треба да гарантује. Одвојте време, новац и све што је потребно да себи на време, али и квалитетно, обезбедите врхунску заштиту људских и материјалних ресурса!

Можда ти се свиди

Оставите коментар