Почетна » Отишла да пишки, па родила бебу!

Отишла да пишки, па родила бебу!

од admin
0 коментар

Британка Мари Деланоте доживела је оно што засигурно представља најгору ноћну мору сваке труднице. Али срећом, њена прича има срећан крај

Већина жена у другом стању веома се плаше сваког, па и најмањег бола у пределу стомака, који би могао да указује на преурањене контракције и могућност да се беба роди пре него што за то дође време. Међутим, ова прича је доказ да је много горе ако трудница не осећа ништа!

Тог маја 2012. године, Мари Деланоте осећала се сасвим добро. Недавно је ушла у пети месец трудноће са својим четвртим дететом. Пар недеља раније она је прележала јаку прехладу, када је брис грла показао да има бактерије стрептококе.

Међутим, болест је прошла и она је била само мало промукла. Али, онда јој је пукао водењак!

– Упала сам у панику! Моја беба је поранила читава четири месеца! – почиње своју причу госпођа Деланоте.

Foto: mariedelanote.com

Мари је одјурила у локално породилиште, али они нису могли да јој помогну, пошто – за случај да беба порани – нису имали ни прави инкубатор ни адекватан респиратор који би омогућио тако малом недоношчету да дише ван материце. Превезли су је у болницу далеку два сата, а онда је почела права борба.

Тамо је Мари смештена да лежи, а лекари су се надали да ће се њена постељица сама зацелити. Након два дана, осетила је потребу да иде у тоалет, а када је обавила је нужду кренула је да се обрише. Кад је одједном имала шта да види – из ње је извирила читава бебина глава!

– Прво сам мислила да сам се укакила, а онда сам у огледалу угледала бебину главу! Одмах сам притиснула дугме за помоћ и унезверено особље болнице је сместа утрчало у просторију. Две бабице су ме придржавале, док је трећа извадила Елоиз из мене. Уопште нисам осећала бол, јер она је била тако малецка, да је могла да стане на мој длан! – прича о свом искуству Мари.

Foto: mariedelanote.com

Како се испоставило, мала Елоиз имала је на рођењу мање од пола килограма тежине.

– Срећа је што сам била у породилишту, па се одмах окупио читав тим неонатолога који су Елоиз интубирали цевчице кроз које је могла да дише и сместили је у инкубатор. Испоставило се да је и она заражена стрептококом. Притом је на два места у мозгу имала крварења. Ствари никако нису деловале добро – рекла је ова храбра мајка, која се иначе бави исцелитељством помоћу реики технике.

Захваљујући свом односу према духовности, она није дозволила себи да на ствари гледа негативно, већ је уз напоре хирурга и других лекара и она сама радила на оздрављењу њене бебе. Елоиз је била у болници читава четири месеца и два дана, а онда је коначно дошла својој кући.

Foto: mariedelanote.com

На кисеонику је била све до свог првог рођендана, јер лекари нису желели ништа да препусте случају. Ова девојчица сада има скоро три године и потпуно је здрава. Како њена мама Мари каже: “Елоиз је право мало чудо”.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар