Почетна » „Турски радници побегли с Каблара кад је све почело да се тресе“: Видиковац није на видику

„Турски радници побегли с Каблара кад је све почело да се тресе“: Видиковац није на видику

од Други Пишу
0 коментар

Обећање дато Чачанима много пре предизборне кампање јесте да ће на врху Каблара бити изграђен стаклени видиковац. Требало је да буде отворен 2. априла. Међутим, будућност стакленог видиковца на Каблару, који је најављиван као највећа атракција у региону, изгледа да је крајње неизвесна.

„Чувари Каблара“ кажу да два месеца ниие било радова. Али, ни радника. Сматрају да је разлог та јер није безбедно радити на врху ове планине.

Активисти су снимили и пукотину на стени, испод самог видиковца.

„Турски радници су побегли у сред рада када је кренуло да се све висе тресе од њиховог бушења. У рупи је требало да оставе стуб. Дубока је преко осам или девет метара. Испитивања су по закону требало да буду бар још пола метра дубље. Они то нису урадили и на поглед се види да то пуца и да је све горе и горе“, каже Милош Кувекаловић, еколошки активиста из удружења „Чувари Каблара“.

Кувекаловић истиче да је Каблар пример како је одговорност код нас престала. И мишљења је да се никада неће пронаћи одговорни за уништавање планине.

„Уколико напусте радове може се десити да се временом све уруши. Свакако није боље направити видиковац јер је то небезбедно. Стручњаци кажу да једини безбедан начин да се минута стена која је кренула да пуца“, објашњава овај активиста.

Еколошки активисти кажу да је до сада за градњу видиковца на Каблару потрошено око милион евра.

Фото Принтскрин н1

Ненад Божовић   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар