Почетна » Седам удружења пољопривредника: Општи протест у целој Србији, на обмане нећемо ћутати

Седам удружења пољопривредника: Општи протест у целој Србији, на обмане нећемо ћутати

од Други Пишу
0 коментар

Представници седам удружења пољопривредника саопштили су да ће покренути „општи“ протест на територији целе земље незадовољни испуњењем захтева и комуникацијом са министром пољопривреде Србије Александром Мартиновићем.

„Седам удужења је једногласно донело одлуку да се на обмане неће ћутати и да ћемо протестима опет ићи до решавања проблема у пољопривреди“, наведено је у саопштењу, али није прецизирано када би протест требало да почне, као ни места протеста.

Разлози протеста су, како је истакнуто, то што није исплаћена субвенција за сертификовано семе од 17.000 динара и за јунице од 100.000 по грлу, нису уписане парцеле у систем е-аграра на основу изјаве и по другом основу, није регулисан рад робне берзе и заустављен неконтролисан увоз млека.

Одлуку су донела удружења: „Стиг“ Пожаревац, „Наше млеко“, „Сложни Пидиканци“ Баваниште, „Брестовачки Ратари“, „Спас и опстанак Западне Србије“, „Произвођачи млека Шумадије и Поморавља“ и “ Северни Банат“ Кикинда.

„Није испоштован договор са састанка 5. јуна ове године са министром пољопривреде Александром Мартиновић, представницима Министарства финансија и Управе за аграрна плаћања, да ће сазвати нови састанак како би нас иниформисали о реализацији договорених захтева из 2023. године, пошто нисмо добили одговор на мејл који је послат на захтев за наредни састанак“, наведено је у саопштењу.

Сходно томе, како је наведено „закључак је да нови састав Министарства пољопривреде избегава одговоре и не решава у договореном року оно што је потписано и договорено до сада“.

Истиче се да „код пољопривредних произвођача непоштовање дате речи значи превару, иако се то у политици, можда зове другачије“.

„У случају да се не испоштују договорени захтеви мораћемо, по старом рецепту преговарати са онима који су одговорнији, стручнији и који ће имати више слуха да штите српску пољопривреду и решавају проблеме којих има и превише“, навели су из тих удружења.

Foto N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар