Почетна » Лекари фалсификовали електронске рецепте, оштетили буџет за више од 45 милиона динара

Лекари фалсификовали електронске рецепте, оштетили буџет за више од 45 милиона динара

од admin
0 коментар

 

„Сви прописани еРецепти су фалсификати и на овај начин извршено је више кривичних дела и нанета штета буџету Републике Србије у до сада утврђеном износу од 45.936.830,61 динар и прибављена противправна имовинска корист лицима која су учествовала у реализацији прописивања и преузимања лекова, фактурисања и плаћања по фактурама“, наводе из антикорупцијског тима Министарства здравља у допису достављеном РТС-у.

Након прикупљене релевантне документације, кривичну пријаву Министарство здравља доставља Тужилаштву на даљу надлежност и одлуку.

Додају да су антикорупцијском тиму Министарства здравља достављене пријаве родитеља у којима наводе да су у Дому здравља Доња Гуштерица злоупотребљени лични подаци њихове деце и у више наврата прописивани хормони раста – лекови „генотропин“ и „нордитропин“ – са дијагнозом Е23.0 (патуљасти раст).

Из антикорупцијског тима су пренели да је детаљним проверама и анализом медицинске документације утврђено да су лекови хормони раста прописивани у Дому здравља Доња Гуштерица на еРецептима на име 892 пацијента у количини од 1.432 кутије ињекција „генотропин“ и „нордитропин“, у периоду од 2019. до јула 2021. године, од стране четири лекара Дома здравља.

РТС/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар