Почетна » „Избацују људе на улицу и договарају се шта ће продати“: Лазовић о исељењу породице Вуксановић

„Избацују људе на улицу и договарају се шта ће продати“: Лазовић о исељењу породице Вуксановић

од Други Пишу
0 коментар

Поводом исељења породице Вуксановић из свог дома у Прилепској улици у Београду, посланик Зелено левог фронат (ЗЛФ) Радомир Лазовић рекао је да је јасно да породици покушавају да отму кућу у којој живе преко 20 година.

Навео је да је ту спорно што предмет извршења, односно стара кућа, више не постоји.

„Вуксановићи живе у својој кући преко 20 година. То је спречава извршитељку да годинама терорише породицу Вуксановић ненајављеним покушајима исељења попут овог данас. Овакве ствари не би смеле да се дешавају“, изјавио је Лазовић.

Поручио је да су сцене које је видео у току покушаја исељења изузетно потресне.

„У мом присуству извршитељи су се између себе договарали речима ‘Нећемо ништа да јој враћамо, овај котао и остало, то ћемо све да продамо да намиримо наше трошкове који су велики. Може најосновније личне ствари да узме, али остало ћемо да видимо шта ћемо да јој дамо’“, казао је Лазовић.

Он је навео да су и њему претили да ће рећи да их је напао, да их спречава да изађу, да их лишава слободе.

„А у ствари овде сам као подршка породици“, казао је он.

Како је навео, „за то време очајна мајка два сина којима се не дозвољава улаз у кућу, на коленима је на поду окружена полицајцима и извршитељима“.

„Ово је слика коју никада нећу моћи да заборавим. Ово није реалност само породице Вуксановић која је данас на мети, већ огромног броја људи који трпе терор извршитеља и којима прети губитак дома“, навео је он.

Према његовим речима, ненајављено исељење породице Вуксановић врши извршитељка Мирјана Димитријевић, против које је због сумње на малверзације поднето више кривичних пријава.

Лазовић је рекао да ЗЛФ подржава отварање расправе о извршном поступку, улози приватних извршитеља и промену законодавства, како би се, како је навео, смањила самовоља и бахатост приватних извршитеља и заштитило право на дом свих грађана.

Foto N1

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар