Почетна » Ђацима још није уплаћено 20.000 динара помоћи за уџбенике, Шапић каже – биће до 15. октобра

Ђацима још није уплаћено 20.000 динара помоћи за уџбенике, Шапић каже – биће до 15. октобра

од Други Пишу
0 коментар

Повереник за Београд странке Србија Центар (Срце) Бошко Шиндић изјавио је да је „режим потпуно обесмислио образовање“, а да најављених 20.000 динара помоћи свим ученицима на територији Београда за куповину уџбеника још није уплаћено, док је у исто време „100 милиона потрошено за промоцију те кампање“.

„Данас је 16. септембар, тај новац није уплаћен јер је градска каса празна“, казао је Шиндић на конференцији за новинаре у Скупштини града Београда, пре почетка седнице на којој ће се расправљати о ребалансу буџета.

Додао је и да ребаланс буџета предвиђа „седам милиона евра за комуникацију са грађанима“, као и да ће недостатак новца у буџету власт надокнадити подизањем такси.

Градоначелник Београда Александар Шапић је на конференцији за новинаре рекао да ће исплата такозваног „ђачког додатка“, односно по 20.000 динара за ученике основних и средњих школа, бити завршена до 10. или 15. октобра.

Председница београдског одбора Странке слободе и правде (ССП) Мила Поповић је казала да се данас на дневном реду Скупштине града не налази „никакав ребаланс буџета“, већ „доказ“ како се новац прослеђује фирмама Звонка Веселиновића и другим људима блиских власти.

Поповић је рекла да ребаланс буџета предвиђа да се 1,2 милијарде евра прелије приватним превозницима јавног превоза у главном граду, међу којима су и они чији је власник Звонко Веселиновић, као и да „тргове и улице неће реконструисати ‘Београд пут’, већ приватне фирме“.

Она је казала да и даље инфраструктурне пројекте финансира република, а не града.

„Све је мање – више исто, пресипа се из ‘шупљег у празно’. Од буџета града Београда направљен је ‘проточни бојлер’ за исплате режиму блиским фирмама“, рекла је Поповић.

Nova.rs/Vesna Lalic

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар