Почетна » Ко је купац Старе шећеране у Београду

Ко је купац Старе шећеране у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Комплекс „Фабрике шећера“ за 690 милиона је на јавном надметању купила фирма „Врење д.о.о“, која се налази на истој адреси као и Шећерана – у Радничкој 3 у Београду.

Купац Шећеране је „Друштво са ограниченом одговорношћу Индустрија шпирита Врење Београд (Чукарица)“, а фирма је регистрована за производњу осталих прехрамбених производа.

Власник једне трећине „Врења“ је фирма „Конкорд вест“ Жељка Дрчелића, регистрована за изградњу стамбених и нестамбених зграда.

Према јавно доступним подацима, Дрчелић је преко „Конкорд веста“ у сувласништво фирме „Врење д.о.о.“ ушао пре годину дана и осам месеци.

„Конкорд вест“ је познат по низу послова које су радили за државу, међу којима је и реконструкција зграде полиције у Љермонтовој улици. За милијарду динара ова фирма је монтирала монтажне кућића за комуналне полицајце, „Београдске личне“, а за извођење радова на канализацији у општини Раковица, добили су уговор вредан 191 милиона динара (са ПДВ), односно 1,6 милиона евра.

Иста фирма раније је добила посао изградње стадиона у Зајечару, који је коштао 28,5 милиона евра.

Форбес је раније писао о Дрчелићу као представнику нове српске пословне елите. Дрчелић је, од октобра прошле године, и председник Управног одбора кошаркашког клуба Црвена Звезда.

Преостале две трећине „Врања д.о.о“ поседује „ПАН-АЛКО СИСТЕМ ДОО“ из Београда, такође регистрован у Радничкој 3. Стопроцентни власник „ПАН-АЛКО СИСТЕМА“ је Владо Станишић, држављанин Црне Горе.

Како се види из огласа за продају Шећеране, на једном објекту у комплексу право својине има „Индустрија шпирита Врење“. „Потенцијално право на земљишту“ које се води као градско грађевинско на катастарској парцели 10095/1 са правом коришћења, поред Шећеране, има и „Врење“.

Шећерана је данас продата на јавном надметања, а почетна цена износила је 680 милиона динара.

Лицитацију су покушали да спрече народни посланици Алекснадар Јовановић Ћута и Данијела Несторовић, као и група активиста.

Foto N1

Н. В. О., Б. Н., Д. К.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар