Почетна » Поред „запослених саветника“, из буџета ГО Гроцка се издваја и додатних 67 милиона за „агенцијске раднике“

Поред „запослених саветника“, из буџета ГО Гроцка се издваја и додатних 67 милиона за „агенцијске раднике“

Има ли пара у буџету?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Локалне власти у Гроцкој последњих година врло често знају да истакну како је буџет ове локалне самоуправе „никад већи“. С друге стране, такав буџет обични грађани као да не виде, јер инвестиција готово и да нема.

Разлог можда лежи и у томе да се за плате у ГО Гроцка, што за „редовно запослене“, што за „агенцијске“ раднике одваја већина новца из буџета.

Подсетимо, према „информатору о раду Управе ГО Гроцка“, за запосленике у овом сектору на месечном нивоу у нето износу на плате одлази из буџета готово 75 000 евра, а највише радних места у Гроцкој и даље припада „саветницима“ који су подељени у три групе.

Општина Гроцка и даље има највише саветника, а за плате у Управи дајемо 75 000 евра месечно и то нето!

Седнице Скупштине ГО Гроцка се одржавају у просеку 6. пута годишње. Овим телом председава председник Скупштине, његов заменик, као и секретар. А за рубрику „веровали или не“ су њихове плате. По званичном „Информатору о раду“, она радна места за која није потребно образовање, она су најплаћенија, док за оно за које је потребно „високо образовање“, најниже је плаћено.

За две од три функције у Гроцкој није потребна ни школа, а укупна примања су 4 000 евра!

Ту је и „председнички кабинет“ за чије плате се издваја 10 000 евра месечно.

Председник Гроцке има три аутомобила, а за њега и његове помоћнике плаћамо 10 000 евра месечно

За „локалне министре“ грађани Гроцке издвајају готово 30 000 евра месечно.

Да ли Грочани познају своје локалне министре као и да их они „коштају“ преко 30 000 евра месечно?

Поред „званично јавно запослених при ГО Гроцка“, ту су и радници при такозваним Агенцијама за запошљавање. За ове раднике, према званичној документацији на годишњем нивоу издваја се из буџета 66 920 640 (шездесет и шест милиона деветсто двадесет хиљада и шесто четрдесет динара).
За „физичко техничко обезбеђење“ потписан је уговор између ГО Гроцка и предузећа „Марера Гуард доо Београд“ у висини од 17.880.000,00 РСД са ПДВ ом на годишњем нивоу.  Уговор није склопљен по Закону о јавним набавкама, те није доступан.

Поред наведеног предузећа, ГО Гроцка је потписала и уговор са „Будућност ПЕТ доо Јагодина“ за услуге „помоћних послова“.

Вредност овог уговора је 49.040.640,00 са ПДВ ом. Који радници су запослени преко „Агенција“, из ГО Гроцка нису хтели да одговоре. Подсетимо, раније су постојали радници преко Агенције „Добергард“ са занимањем „председник месног одбора СНС-а или одборник са исте листе.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар