Почетна » Пантине комбинације у Гроцкој: Смени, а затим је постави поново за начелницу

Пантине комбинације у Гроцкој: Смени, а затим је постави поново за начелницу

од admin
0 коментар
simijonovicka0001

 

Тачније, тада су смењена следећа лица:

Биљана Губеринић, начелница Урбанизма

Светлана Симијоновић, начелник Финансија

Борис Прибићевић, заменик начелника Управе.

Драган Петровић- Гиле, начелник заједничке службе

Сва горе наведена лица су дојучерашњи блиски сарадници бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића који је првостепено осуђен као налогодавац за паљење куће новинара Милана Јовановића.

Већ почетком новембра 2020., евидентно је било да се  Пантелић уплашио Симоновића, или је пак вешто као и његов претходник одиграо на карту смењивања и поновног постављења зарад  интереса појединаца, јер се испоставило да је одрађена класична рокада, односно да до смењивања готово и није дошло.

Наиме,тада смо сазнали да је бивша начелница урбанизма Биљана Губеринић постављена  на место „урбаниста I“ у Одељењу за грађевинско-урбанистичке послове. На том радном месту има основно примање од 84 2233,95 динара.

Светлана Симијоновић, бивша начелница Финансија распоређена је на место шефа Одсека за финансије, привреду и друштвене делатности са примањем од 89 769,57 динара.

Борис Прибићевић, заменик начелника Управе распоређен је на послове планирања одбране у Одељењу за заједничке и опште послове са примањем од 84 533,20 динара.

Најинтересантнију „смену“ добио је Драган Петровић- Гиле бивши начелник заједничке службе. Према тадашњим подацима, Петровић је распоређен на место шефа Одсека за опште послове и извршење Решења у Одељењу за инспекцијске послове са примањем од 89 092,26 динара. Иначе, за радно место Петровића према Закону о инспекцијском надзору у члану 45 јасно је одређено ко може обављати такву делатност.

Годину дана касније, односно септембра 2021. једна од смењених начелница, поново напредује у исто звање, само у различитој служби. Наиме, Светлана Симијоновић постављена је за начелника одељења за заједничке и опште послове. 

Симијоновићка,  уз име и презиме ставља и звање „дипл.ецц“.  Према писању портала „Алексинац нет“, скраћеница „ецц” потиче од латинске речи „ecclesia”, што у преводу значи – црква. Сходно томе, пише овај портал, титулом „дипл. ецц” окитиће се један дипломирани црквењак. Проблем је дакле само у једном слову. Уколико желите да се потпишете као дипломирани економиста онда је, према порталу „Алексинац нет“ исправно овако:

„Дипл. оец.“ од грчке речи „oeconomicus” што би у модерном преводу значило – економија.

Да занемаримо коришћење скраћеница, већ да ову начелницу упознамо и преко тумачења Закона и прописа. По Симијоновићки, Жиг инфу се не могу доставити поједини јавни подаци, јер ће те исте објавити. Наиме, одговарајућу на захтев Жиг инфа по предмету о слободном приступу информацијама од јавног значаја, да нам се достави колико из буџета ГО Гроцка се плаћају службени мобилни телефони, као и колико их ова локална самоуправа поседује, стигао је одговор, потписан од стране Светлане Симијоновић, да исте не може проследити јер ћемо их јавно објавити.

simijonovicka0001

 Судећи према одговору начелнице Светлане Симијоновић, јавне информације могу да се користе, али тајно или у „малом кругу људи“. С друге стране, исте те јавне информације не могу да се објаву на Жиг инфу, јер су, према речима исте, онда злоупотребљене.

ЕЦЦ или ОЕЦ, право је питање.

 

Бонус видео- Удомљавање Симоновићевих кадрова

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two − two =