Почетна » АФП пише о разговору Вучић-Путин: Дешава се уочи Самита БРИКС, након две и по године

АФП пише о разговору Вучић-Путин: Дешава се уочи Самита БРИКС, након две и по године

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић разговорао је по први пут за две и по године са руским председником Владимиром Путином, телефоном, у моменту када се очекује званична одлука Београда у вези са учешћем на Самиту земаља чланица БРИКС, у Казању, известила је француска агенција АФП.

„Посебно сам захвалио председнику Путину што је уверио да ће Русија ове зиме испоручити Србији довољне количине гаса“, навео је Вучић у видео поруци објављеној на друштвеним мрежама, преноси АФП.

Вучић је казао да Србија, иако је кандидат за чланство у Европској унији, неће променити свој став о неувођењу санкција Русији која је покренула инвазију на Украјину.

Међутим, од почетка рата, Србија је осудила кршење територијалног интегритета Украјине, док је Вучић ограничио билатералне разговоре са Путином, подсећа АФП.

Телефонски разговор два председника обављен је у моменту очекивања да Вучић саопшти хоће ли присуствовати самиту БРИКС који се одржава од 22. до 24. октобра.

„Ако кажем да идем у Казањ, то ц́е означити крај европског пута Србије. Ако кажем било шта друго, они ц́е тврдити да сам издао Русе“, рекао је Вучиц́ раније ове недеље и додао да ц́е објавити свој коначни одлуку о путовању до понедељка 21. октобра.

Andrej ISAKOVIC / AFP

Бета/АФП/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар